Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Äntligen invigning av Granlunda Förskola!

Publicerad:

Hela förskolan hade samlats i januarikylan för att tillsammans med Barbro Ekerlund, verksamhetschef Förskola, och politiker från Bildningsnämnden äntligen officiellt inviga Granlunda förskola.

Invigning av Granlunda
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Invigning av Granlunda

Förskolan har byggts till och moderniserats inifrån och ut till ändamålsenliga lokaler skräddaranpassade för verksamheten. Det går inte att ta fel på barnens och personalens engagemang för sin förskola.

Det officiella bandet klipptes av två barn från 5-årsavdelningen Snurran som varit med på förskolan under hela projektet, Millie och Younes, och efter lite kämpande med saxen så blev det till slut avklippt.

Efter invigningen fick de som kommit en rundtur i förskolan och se de nya lokalerna och möjligheterna med en genomtänkt arbetsmiljö. Stora öppna rum med glaspartier för full insyn i verksamheten. Vägar ut till gården och utemiljön från avdelningarna, med möjlighet att under vackra dagar äta ute i anslutning till sin avdelning. En ”sova-ute” avdelning inomhus för de minsta barnen som sover middag.

- Till sommaren blir det väldigt varmt här inne så vem vet kanske vi kan odla tomater som i ett växthus här då, säger Maria Solis som leder oss runt på förskolan.

- Som man kan sätta ut sen i odlingslådorna på gården, fyller Barbro Ekerlund på med.

Förskolan har också fått Grön flagg för sitt arbete med hållbar utveckling och senare kommer det även att bli ett officiellt erkännande och hissande av flagga på förskolan. Så det lider ingen brist på möjligheter att fira någonting på Granlunda förskola.

Granlunda förskola ligger i centrala Trelleborg och består av sex avdelningar, med barn i åldern 1-5 år. Avdelningarna är uppdelade kring yngre barn, äldre barn och en 5-års avdelning. Namnen på avdelningarna för de yngre barnen är Gunghästen, Nallen och Kulpåsen, de äldre barnens avdelningar heter Skrindan och Trasdockan och 5-års avdelningen heter Snurran.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?