Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Vårens utställningar på Axel Ebbes konsthall

Publicerad:

Under vår och höst samarbetar Trelleborgs Museer med Söderslätts konstförening. Öppettiderna är då lördagar 10.00 – 14.00 och söndagar 13.00 – 16.00. Konsthallen är bara öppen när tillfälliga utställningar finns. Datum för detta, se nedan.

Söderslätts konstförenings utställningar

7 januari – 29 januari
Beate Römer och Bertil Lindberg

Beate Römer är elev till elev till Gerhard Nordström. Hon hämtar inspiration och motiv ur livet som är fyllt av oändlig variation och skönhet och förmedlar detta via ett genuint hantverk: måleri.
Bertil Lindberg är tidigare elev till Gerhard Nordström och Staffan Nihlén. Bertil Lindberg från Svedala har alltid målat och tecknat och skulpterat för att kunna utveckla och ta vara på sin inre och kontemplativa dialog.

Konstföreningen fortsätter sitt samarbete med Gerhard Nordström och Staffan Nihlén och visar en av deras tidigare elever från tiden på FORUM- skolan i Malmö samtidigt får vi även presentera Gerhard Nordströms senaste elev.

4 februari – 26 februari
Björn Almviken

En konstnär verksam i Trelleborg med ett tillbakadraget och hemligt personligt måleri. Bilderna beskriver ett komplext inre uttryck och får tala genom ett bildspråk av städer och inre landskap mellan gränslandet abstrakt och figurativt måleri.

11 mars – 2 april
Ia Karlsson

Ia Karlsson föddes 1959 i Dalarna. Nu mera bor hon ett stenkast från stranden i Vitemölla på Österlen. Ias målningar kännetecknas av motiv som människor, hus och hästar. Enkla motiv som ges liv av färgstarka toner, akrylfärger i lager som skapar ett djup i okonstlade former.

22 april – 14 maj
Torsten Erasmie

Torsten Erasmie som är bosatt i Viks fiskeläge, har varit verksam som konstnär i 40 år. Måleriet skildrar hav och landskap från Österlen, Frankrike, Portugal och Italien med en flödig och målerisk färgskala och en väl avstämd stark kolorit.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?