Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Uppåt för nyföretagandet i Trelleborg

Publicerad:

Trelleborgs kommun klättrar nio placeringar när Nyföretagarcentrum idag publicerar Nyföretagarbarometern. Ny placering för nyföretagandet i Trelleborg är plats 132. Nyföretagarcentrums ranking bygger på antalet nystartade företag per 1000 invånare. Under 2016 startades 210 företag i Trelleborg. Motsvarande siffa för 2015 var 197 företag.

- Det är glädjande att fler och fler trelleborgare väljer att starta företag. Ser vi några år tillbaka så har vi varit på plats 141 (2015), 118 (2014) och 117 (2013). Det är bra att vi är på väg uppåt. Ambitionen är så klart att hamna på topp-100-listan, säger Ulf Bingsgård som är näringslivschef i Trelleborgs kommun i en kommentar.

Enligt Nyföretagarcentrum ökade nyföretagandet i landet med 6,4 procent. Siffran för Trelleborgs kommun är 6,6 procent.

- En av principerna i förslaget till Näringslivspolicy är att vi ska stimulera till företagandet. Det kan vi göra i olika sammanhang. Det handlar till exempel om Ung Företagsamhet, via vår inkubatorverksamhet och god rådgivning från kommunen och olika typer av företagarorganisationer. Ett bra och viktigt jobb som vi kan sätta än mer fokus på framöver, säger Ulf Bingsgård.

Läs Nyföretagarbarometern i sin helhet

Hjälpte informationen på den här sidan dig?