Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

14 har bestämt sig för Trelleborgsmodellen

Publicerad:

14 kommuner har nu bestämt sig för att införa Trelleborgs förhållnings- och arbetssätt kring arbetsmarknadsfrågor, försörjningsstöd och ensamkommande barn och unga.

Eleonore Schlyter är processledare för projekt Trelleborgsmodellen.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Eleonore Schlyter är processledare för projekt Trelleborgsmodellen.

- Alla 14 kommuner har skickat in sitt ställningstagande vilket innebär att de godkänt projektplanen, förankrat idén i hemkommunen och tagit ställning till att man är beredd att gör den här förändringsresan, säger Eleonore Schlyter, processledare i Trelleborgs kommun.

Projektet, som går under namnet Trelleborgsmodellen, startar med en första träff den 6-7 mars i Trelleborg för samtliga deltagare. Vid projektets målgång om ett år ska alla kommuner hittat sitt eget arbetssätt med Trelleborgs modell som grund.

- Vi kommer att finnas där som ett stöd i deras resa mot sin egen process. Jag ser fram emot att följa deras utveckling, det är ju samma resa som vi gjort en gång, säger Eleonore.

Trelleborgs kommun har beviljats 1, 3 miljoner kronor av Vinnova för att i samarbete med SKL, Sveriges kommuner och landsting, sprida och införa Trelleborgsmodellen.

De 14 kommuner som anmält sig är Härryda, Nacka, Tjörn, Skara, Lidköping, Kristianstad, Kungsbacka, Karlskrona, Gotland, Ale, Mölndal, Norrtälje, Kävlinge och Kungälv.

För mer information:
Eleonore Schlyter, 0410-73 30 90 
Processledare, Trelleborgsmodellen

Cecilia Lejon, 0410-73 34 33
Förvaltningschef, Trelleborgs kommun

Hjälpte informationen på den här sidan dig?