Februari

 • Trelleborg bygger för äldre

  Trelleborgarna blir inte bara allt fler – de blir också allt äldre. Gruppen mellan 65 och 84 år ökar med ett hundratal varje år, medan gruppen över 84 år också kommer att växa kraftigt enligt prognoserna. Detta ställer allt större krav på samhällets resurser när det gäller bostäder och service.

 • Vår med BoneyM

  BoneyM.

  INSTÄLLT! Den 29 april på Parken har du chansen att höra BoneyM och en kavalkad av deras gamla hits.

 • Erkänn barnens status som asylsökande

  Trelleborgs kommun ansökte i april 2016 om 68 590 991 kronor för kostnader i samband med det stora flyktingmottagandet hösten 2015. Migrationsverket avslog delvis både ansökan och överklagan varför kommunen nu går vidare och ställer sitt hopp till förvaltningsrätten.

 • Många val i kommunfullmäktige

  Årets andra sammanträde med kommunfullmäktige på måndag den 27 februari, bjuder på en lång rad val. Det är val av ledamöter och suppleanter till de olika kommunala bolagen som ska göras. Till skillnad från nämnder och styrelse görs valen varje år.

 • Kreativ fotografi - nytt ämne på Kulturskolan

  Fotokurs.

  Vi vill gärna ha fler elever till vår nya kurs, Kreativ fotografi. Därför erbjuder vi dig som är mellan 12-17 år att få komma och prova på gratis varje onsdag i mars på Bastionskolan klockan 17.15–18.30. Här får du lära dig ta fantastiska bilder med andra som delar ditt intresse.

 • Uppåt för nyföretagandet i Trelleborg

  Trelleborgs kommun klättrar nio placeringar när Nyföretagarcentrum idag publicerar Nyföretagarbarometern. Ny placering för nyföretagandet i Trelleborg är plats 132. Nyföretagarcentrums ranking bygger på antalet nystartade företag per 1000 invånare. Under 2016 startades 210 företag i Trelleborg. Motsvarande siffa för 2015 var 197 företag.

 • Trelleborgskalaset ger dubbel anledning att fira

  Trelleborgskalaset ljusblå logga.

  I år har det gått 150 år sedan Trelleborg återfick sina stadsrättigheter. Då avslutades en 248 år lång kamp för de idoga sydkustborna som aldrig riktigt accepterat att deras stad reducerades till en fläck.

 • Nytt befolkningsrekord för Trelleborg – nära 44 000

  Torghandel på Stortorget

  43 913. Så många invånare har vi aldrig någonsin varit i Trelleborg förut. Befolkningsstatistiken från SCB för 2016 talar sitt tydliga språk – allt fler väljer att flytta till Sveriges sydligaste kommun.

 • 14 har bestämt sig för Trelleborgsmodellen

  Eleonore Schlyter är processledare för projekt Trelleborgsmodellen.

  14 kommuner har nu bestämt sig för att införa Trelleborgs förhållnings- och arbetssätt kring arbetsmarknadsfrågor, försörjningsstöd och ensamkommande barn och unga.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa