Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Manligt… Myter, muskler och mustasch 29.10-7.5 2017

Publicerad:

Manligt – och rosa!? Jo, men visst! Det där typiskt manliga, vad är det egentligen? Låt konstnärer och forskare och museets spännande samlingar berätta stort som mått när det gäller detta högst intressanta fenomen som vi kallar Manlighet. Vernissage lördag den 29 oktober.

Den svarte riddaren föreställer ätten Thotts anfader, Tord Thott. Han är avbildad på en stamtavla, utförd under 1700-talet.
Foto: okänd konstnär Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Den svarte riddaren föreställer ätten Thotts anfader, Tord Thott. Han är avbildad på en stamtavla, utförd under 1700-talet.

Manligt, smaka på ordet… Vad betyder det för dig? Du kanske måste fundera en stund? Är det en egenskap? Ett visst utseende? Finns det manliga yrken? Eller rentav omanliga yrken? Ser du någon specifik man framför dig? Din man? Din far? Din farfar?
Ytan har betydelse – vad du har på dig säger något om vem du är. Kanske vilket yrke du har – eller vilka intressen… Men inget varar för evigt. Som just till exempel uppfattningen om färgen rosa! Spännande det där, tycker vi på museet. Hur vi formas av tid och miljö. Av myter och ideal. Av biologi och kultur…

Hjälpte informationen på den här sidan dig?