Oktober

 • Byalag, tuff-tuff eller folkfest?

  Landskap

  Nomineringarna till årets landsbygdsutvecklingspris spänner från öster till väster i kommunen. Skåre byalag ligger längst i sydväst, Lennart och Camilla Kristensson bor i Gärdslöv så långt i nordost man kan komma. Däremellan finns Berit Möllebäck i Klagstorp.

 • Upphandlingschef på plats i november

  Kristian Silverberg har rekryterats till uppdraget som upphandlingschef på serviceförvaltningen inom Trelleborgs kommun och börjar den 21 november. Kristian Silverberg arbetar idag som enhetschef för upphandling av medicinskt material och kategoriledare för hjälpmedel inom Koncerninköp på Region Skåne.

 • Monsterverkstad på museet!

  Gör läskiga figurer och spela monsterteater på Trelleborgs museum.

  Kom till Trelleborgs Museum på höstlovet och skapa ditt eget Halloween-monster. Vi arbetar med gips och ståltråd som vi formar till läskiga figurer. Du kan också sätta upp en ruskig pjäs i vår dockteater. Spela gärna in din egen monster/spökfilm med mobilen.

 • Flera motioner på kommunfullmäktige

  Fyra motioner står på dagordningen när kommunfullmäktige samlas till sitt oktobersammanträde på måndag 31 oktober. Motionerna handlar om vitt skilda saker – rätt till replik på rätt sätt, öka byggtakten, administratörer i skolan samt åldersbestämning av ensamkommande ungdomar.

 • Byggelever stödjer nya projekt i Zambia

  Tobias, Ola, Lars, Helen, Kenneth, Kevin och Måns åker tillsammans till Zambia för att stödja nya projekt

  På fredag får fyra nya elever från bygg- och anläggningsprogrammet möjligheten att åka till Zambia för att rädda en byskola. Resan genomförs som en del av ett treårigt biståndsprojekt och det är nu andra året i rad som några av Söderslättsgymnasiets elever och lärare hjälper till.

 • Dags att redovisa Jämställt Övre

  Jämställt Övre

  Det uppmärksammade projektet Jämställt Övre lider mot sitt slut – men projektledarna har mer jobb att göra. Nu ska de sprida sina lärdomar bland kollegor och politiker.

 • Is, gräs eller golv?

  Det är olika underlag som gäller för de tre föreningar som är nominerade till priset som Årets förening. Trelleborgs konståkningsklubb, FC Trelleborg och Trelleborg Judo är de tre kandidaterna till priset.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa