Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Prenumerera på senaste nytt från samverkan skola och arbetsliv

Publicerad:

Nu släpps det första nyhetsbrevet med inspiration och senaste nytt från det arbete som sker i samverkan mellan skola och arbetsliv. Börja din prenumeration redan idag!

Besök på Sluggerfilm
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Besök på Sluggerfilm

Skolan har ett viktigt och omfattande uppdrag att stödja barn, elever och studerande i deras utveckling så att de kan göra väl underbyggda val. Att göra val inför framtiden är en ständigt pågående process som är av stor betydelse för hur livet kommer att utvecklas framöver. Trelleborgs barn och utbildningsverksamhet arbetar därför för att i redan i tidig skolålder införa studie- och yrkesvägledning kopplat till arbetsmarknaden (näringslivet samt den offentliga och idéburna sektorn).

Förutom arbetet med att säkerställa hög kvalitet och likvärdig studie- och yrkesvägledning pågår samarbete med arbetslivet på olika sätt genom de externa satsningarna Din Framtid och Raka vägen. Exempel på samarbeten är Industrinatten, som gav 105 Trelleborgselever möjligheten till besök på olika industriföretag, och Sagobussen som tog Väståkraskolans ettor på en resa till teaterns och den tecknade filmens värd. I första nyhetsbrevet delas reportage, bilder och filmer från dessa båda projekt samt länktips och annat inspirationsmaterial.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Här kan du anmäla dig för att ta del av framtida nyhetsbrev från samverkan skola och arbetsliv.

Anmälan nyhetsbrev

Förutom att synliggöra arbetet är förhoppningen att inspirera pedagogisk personal, samarbetspartners och andra yrkesverksamma i näringsliv och offentlig sektor. Du gör skillnad! Har du tips och idéer eller vill vara en del i samverkan skola och arbetsliv är du varmt välkommen att kontakta oss.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?