November

 • Pendlarparkeringen förändras

  I samband med starten av Pågatågstrafiken förra året , byggdes en speciell pendlarparkering i kvarteret Skarpskytten vid Östergatan/Johan Kocksgatan. För att parkera här krävdes ett giltigt periodkort hos Skånetrafiken. Nu försvinner det kravet och parkeringen kommer från och med 1 januari 2017, att bli en fri parkering i 24 timmar.

 • Vandrar för större trygghet

  Trygghetsvandringarna är en del i det medborgarlöfte som polisen och kommunen tillsammans gett.

  Vädermakterna var inte på bästa humör men en tapper skara trotsade isvindar och regnskurar för att genomföra årets andra trygghetsvandring kring Resecentrum.

 • Blandade ärenden i kommunstyrelsen

  När kommunstyrelsen samlas på onsdagsförmiddagen har politiker en lång rad frågor att ta ställning till. Ärendena är av helt olika karaktär – allt från trafikstrategi för Trelleborgs kommun, till distanshandel med alkohol och ny representationspolicy.

 • Yrken och talanger testas under EM i yrkeskunskap

  200 elever med lärare från Söderslättsgymnasiets samtliga yrkesprogram besöker EuroSkills - Europas största tävling i yrkesskicklighet. Besökarna kommer att kunna se på när cirka 500 unga skickliga yrkesutövare från hela Europa tävlar om EM-titeln i 35 yrken.

 • Dags planera Trelleborgskalaset

  Trelleborgskalaset

  Nästa år, 2017, blir det fest i Trelleborg. Då är det femtio år sedan storkommunen Trelleborg föddes, och 150 år sedan Trelleborg återfick sina stadsrättigheter 1867. Det ska förstås firas, och festen kommer att pågå under hela året. Tyngdpunkten ligger dock under festveckan mellan den 1 och 6 juni.

 • Med gråtande befäl – när känslosamhet var ideal i armén

  Carl von Döbeln, svensk officer i bland annat finska kriget år 1808. Han blev känd för svenska folket genom Fänrik Ståls sägner av Runeberg.

  Onsdag 30 november klockan 18.30, håller historiken Hugo Nordland ett spännande föredrag om det tidiga 1800-talet, en tidsperiod präglad av krig. Men vad hände när känslosamhetens kultur mötte krigets grymma verklighet?

 • Ett spadtag för Trygghetens hus

  Beslutet om Trygghetens hus firades på Räddningstjänsten

  Veteranen Leif Brobeck fick äran att sätta tårtspaden i marsipan och grädde när beslutet om Trygghetens hus firades på Räddningstjänsten på måndagen. En vecka tidigare tog kommunfullmäktige beslut att anslå pengar för att bygga ett hus som ska rymma såväl räddningstjänst som andra funktioner som står för tryggheten i samhället.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa