Maj

 • Träffpunkten blev en del i ny resa

  Träffpunkt Gröningen, en av socialförvaltningens träffpunkter för äldre, ordnade så att en grupp besökare fick prova den nya tågförbindelsen till Malmö.

  Med hjälp av socialförvaltningens personal tog en grupp seniorer från Anderslöv chansen att åka en premiärtur med tåget till Malmö.

 • Blandade känslor – Ralf Borselius 4.6 - 4.9

  Skulpturer av Ralf Borselius

  Ralf Borselius är kanske mest känd bland Trelleborgare för de underfundiga varelserna av brons i Stadsparken. I museets utställning får man bland annat se fler av dessa, men också verk baserade på gamla leksaker och teckningar.

 • Trelleborgs kommun för hundra år sedan

  Nu är det möjligt att utforska det svunna Trelleborg. I en ny interaktiv app kan du jämföra en modern flygbild med en hundra år gammal karta över hela kommunen. Utforska ditt närområde och se vad som har förändrats!

 • Strategier, vision och mål i kommunstyrelsen

  33 ärenden står på dagordningen när kommunstyrelsen på onsdag morgon samlas till det första av två möten i juni månad. Den andra mötet, ett extra sådant, hålls nästa torsdag och gäller nytt hälso- och sjukvårdsavtal i Skåne.

 • Bibliotekens sommartävling!

  Läsa på en bänk.

  I år kommer Sommarboken, bibliotekets sommarlästävling, i både en barn- och en vuxenvariant. Nytt för i år är också att du kan skicka in din recension via webben. Men som vanligt ska du läsa några böcker, recensera, få en bok!

 • Sommar på biblioteken!

  Flicka som läser.

  Under sommarmånaderna juni, juli, augusti har biblioteken i Trelleborg öppet på tider som inte är som de vanliga. Under sommaren kan du också delta i bibliotekets lästävling Sommarboken.

 • LSS-bageriet premieras med smiley

  ”Utmärkt vid livsmedelskontroll”. Det betyget har socialförvaltningens LSS-bageri fått och belönats med en grön smiley. När daglig verksamhet höll öppet hus var LSS-bageriets kakor mycket populära.

  Deltagarna firade kvalitetsstämpeln med att sälja mängder av bakverk när socialförvaltningens daglig verksamhet inom LSS höll öppet hus.

 • Högtflygande dröm uppfylld

  Ingrid Holmgren fick sin dröm uppfylld med hjälp av piloten Anders Sällström.

  Socialförvaltningen och seniorboendet i Anderslöv fortsätter att uppfylla de äldres drömmar. Den här gången var det en högtflygande plan som genomfördes.

 • Östersjörum invigt i Framtidsannexet

  Regionrådet Märta Stenevi gjorde på fredagen sitt första officiella besök i Trelleborg. Här besöker hon Albäck tillsammans med de lokala politikerna Patrik Holmberg, Simon Yngve och Torbjörn Karlsson.

  En stackars säl, insnärjd i ett fiskegarn, befriades. Därmed var Framtidsannexets Östersjörum förklarat invigt på fredagen.

 • Färgglatt Övre invigt

  Besökarna på invigningen av Jämställt Övre fick måla en prick på den gula väggen.

  I strålande solsken invigdes Jämställt Övre på fredagseftermiddagen genom att besökarna fick måla prickar på en knallgul vägg.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa