Juni

 • Mor och dotter handleder språkpraktikanter

  Hanan Azzokhallo (till vänster) och Helalah Hamad (till höger) trivs med sin språkpraktik på socialförvaltningen. De handleds av mor och dotter Shahzade Meshekrani och Hylja Meshko.

  Shahzade Meshekrani flydde kriget i forna Jugoslavien 1992. Med sig till Sverige hade hon sin då sexåriga dotter Hylja. I dag jobbar båda på socialförvaltningen och handleder språkpraktikanter från Syrien.

 • Översvämningar i Trelleborg

  Efter skyfallen som drabbade Trelleborg under Midsommarhelgen samt idag onsdagen 29 juni, så drabbades ett 15-tal fastigheter av källaröversvämning. Främst är det fastigheter inom Granlundaområdet som drabbats.

 • Reportage om Ebbefilmen på SVT

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Ebbes skulpturer känner nog många till, men vem var han egentligen, lantbrukarsonen från Söderslätt som gjorde så många vackra skulpturer i södra Sverige? Se reportaget om Troells nya film Vem var du Axel Ebbe? på SVT Nyheter.

 • Uppåt i Miljörankningen

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 68 av 290 i årets kommunrankning. Det är en förbättring jämfört med plats 84 i förra årets rankning. Trelleborg hamnar som nummer 9 bland Skånes 33 kommuner.

 • Kulturpolitiska mål för Trelleborgs kommun

  Stadsparken i Trelleborg

  Kulturnämndens förslag till kulturpolitiska mål är skickat på remiss till samtliga nämnder, bolag och styrelser för yttrande. Alla aktörer inom kultursektorn i Trelleborg har möjlighet att lämna sina synpunkter.

 • Öppet Hus på Söderslättshallen

  Fotbollsträning med TFF och Kristian Haynes

  Måndag 27 juni klockan 13-16 har Söderslättshallen Öppet Hus - Föreningskul med gratis prova-på-aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar!

 • Midsommarfirande i Trelleborg

  Midsommarfirande i Östervångsparken

  Traditionsenligt Midsommarfirande arrangerades på flera håll i kommunen, bland annat i Östervångsparken där Trelleborgs Scoutkår bjöd på sång och dans kring Midsommarstången.

 • Skydda dig mot cykelstölder

  Denna veckas avsnitt från SSF, stöldskyddsföreningen, handlar om cykelstölder. Varje år anmäls mer än 66 000 stulna cyklar i Sverige, och under perioden maj till september är stölderna som allra flest.

 • Trelleborgspolitiker till Helsingfors

  Helsingfors hamn

  Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) och oppositionsråd Ulf Bingsgård (M) kommer att delta i Kommunförbundet Skånes studieresa till Helsingfors och Ekenäs i Finland.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , Nästa