Januari

 • Risk för missfärgat vatten i Anderslöv

  Ett kapacitetstest på tryckstegringsstationen i Anderslöv kommer genomföras måndagen den 1 februari, start klockan 10.00, inför en kommande idrifttagning av ny ledning.

 • Samverkan Skola/Arbetsliv har tagit fart

  I slutet av förra veckan arrangerade bildningsförvaltningen en stor kick-off för att synliggöra skolans uppdrag och värdegrundsfrågor kopplat till kunskap samt utbyte av erfarenheter och idéer kring ökad samverkan mellan skola och arbetsliv.

 • Stängt på bibblan...

  Öppet på biblioteket.

  Torsdagen den 3 mars öppnar alla biblioteken utom Skegrie som öppnar nästa vecka. Bibliotekskatalogen på internet är stängt lite till, den ska synas på alla slags datorer och vi måste kolla så allt funkar!

 • KL7 - Samlon, samlon, salabamlon...

  Cirkus Brazil Jack.

  ...ett KL7-föredrag om Brazil Jack och cirkusfamiljen Rhodin på Trelleborgs bibliotek den 11 februari. Vi får följa familjen Rhodin från 1860-talet med professor Max Alexander fram till dagens toppmoderna Cirkus Brazil Jack.

 • Modern släktforskning...

  DNA-spiral.

  En föreläsning om att söka sina rötter med DNA. Ett bra sätt att komplettera sin vanliga släktforskning är att undersöka sitt DNA. På Gislövs bibliotek den 3 mars berättar Britt-Mari Ridell om den senaste tekniken.

 • Två gånger fullmäktige

  Landsbygdsvy

  I år kommer kommunfullmäktige i Trelleborg att sammanträda inte mindre än två gånger i årets kortaste månad. Den 1:a och 29:de februari samlas Trelleborgs riksdag för att fatta beslut i små och stora ärenden som berör kommunen.

 • Temadag för att belysa skolämnenas koppling till arbetslivet

  Fågelbäckskolan arrangerade under tisdagen en temadag där eleverna skulle belysa skolans och ämnenas koppling till olika yrken. Uppdraget var att göra reklam på en affisch om varför de läser ämnen som exempelvis kemi, fysik, idrott och engelska.

 • Dags att söka stöd ur landsbygdsmiljonen

  I Trelleborgs kommuns budget har den politiska majoriteten avsatt pengar för att utveckla landsbygden. Bidrag kan sökas våren år 2016 av föreningar och byalag som jobbar aktivt för en levande landsbygd.

 • Nu ska paraffinet bort!

  Så här ser klumparna ut

  Under tisdagen fortsatte arbetet med att sanera stränderna i Trelleborgs kommun från paraffin. Arbetet fick avbrytas när snön föll och det blev besvärligt att se de ljusa paraffinklumparna på stranden.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa