Februari

 • Utbyggnadsplaner på kommunstyrelsens agenda

  Byggkran i Trelleborg

  Trelleborg växer, inte bara befolkningsmässigt utan också vad gäller bostäder, förskolor och annan infrastruktur. Flera ärenden på kommunstyrelsens sammanträde på onsdag, den 2 mars, har utveckling som gemensam nämnare.

 • Trelleborg - ett gott exempel

  Trelleborgs arbete med att få unga människor i utbildning eller arbete har återigen uppmärksammats på regeringsnivå. Delegationen för unga till arbete lyfter fram Trelleborgs arbete där samverkan mellan olika verksamheter är grundbulten.

 • Ebbeföredrag på Trelleborgs Museum på onsdag

  Axel och Lillemor Ebbe i hemmet i Hököpinge. Till höger Axel Ebbes grafiska blad "Gamle Eros".

  På onsdag klockan 18.30 berättar Jan Hemmel om sin nya bok Vem var du Axel Ebbe - Ett konstnärsliv. Kvällsfika ingår. Förköp på museet senast dagen innan.

 • Eurorando

  Skåneleden i Trelleborg

  1300 personer har redan bokat Eurorando 2016! Kommer du? I år arrangeras Eurorando, Europas största internationella vandringsevent, i Skåne.

 • Trelleborg satsar på snabbspår in i svenska samhället

  Ingenjörer, ekonomer, kockar, byggnadsarbetare, skräddare, mekaniker och bönder. I Trelleborgs kommun finns just nu ett drygt 80-tal personer inskrivna i projektet ”Företablering” . Syftet är att påskynda etableringen i det svenska samhället.

 • Räliga djur och påsköppettider

  På påsklovet kommer Malmö reptilcenter till Trelleborgs bibliotek för att visa upp massor av räliga djur, de kommer 22 mars. Den 23 mars kan man testa robotprogrammering.

 • Filmvisning i mars

  Filmvisning i sagorummet.

  17 mars kan du återigen se en bra film på Trelleborgs bibliotek. Denna gången är det Infinitely Polar Bear.

 • Strax dags dra på badbrallorna

  Badet i Anderslöv snart klart

  Om några månader är det dags för premiärdoppet i nya utomhusbassängen i Anderslöv. 6 juni planeras invigningen av badet som ligger invid skolan och idrottsplatsen.

 • Sista klubbslaget för ringleden?

  Hamnen i Trelleborg växer

  I många år har en östlig infart till Trelleborg varit föremål för diskussioner och utredningar. Kanske är det sista klubbslaget som faller i frågan när kommunfullmäktige på måndag har ärendet på sitt bord.

 • Naturvårdsbränning Beddinge strandhed

  Naturvårdsbränning på Beddinge strandhed kommer att ske i vår. Naturvårdsbränning är en planerad och noga kontrollerad bränning av gräsmarker och ljunghedar. Bränningen utförs av Skogsstyrelsen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa