100 nya lägenheter i centrala Trelleborg

Publicerad:

TrelleborgsHem har gett NCC i uppdrag att bygga två flerfamiljshus med totalt cirka 100 hyreslägenheter och butikslokaler på gamla bryggeritomten i centrala Trelleborg.

Arkitektskiss: Sydark Konstruera
Foto: http://www.sydarkkonstruera.se/ Licens: © Copyright Arkitektskiss: Sydark Konstruera

De nya fastigheterna uppförs i kvarteret Sparven 1, beläget strax väster om Trelleborg ABs huvudkontor. De 10o lägenheterna fördelas på två byggnader om vardera fem våningar. De kommer även att rymma två till tre butikslokaler. I området anläggs även utemiljö med en piazza och parkeringar i anslutning till husen.

– Efterfrågan på hyresrätter i innerstaden är stor. Det är därför glädjande att vi tillsammans med NCC får möjlighet att skapa ett helt nytt bostadskvarter på centralt läge i Trelleborg. För att anknyta till platsen, som Trelleborgs bryggeri en gång huserade på, kommer den gamla bryggerikänslan att återskapas i de nya byggnaderna, säger Pia Jönsson VD på TrelleborgsHem.

– Upphandlingen genomfördes genom att anbudsgivarna fick lämna ett pris för varje producerad bostadsarea. På detta sätt ger det NCC en morot att producera så mycket lägenhetsyta som möjligt, inom givna ramar, i vår färdigprojektering av projektet. Bra för NCC och bra för TrelleborgsHem. En typisk win-winsituation, säger Ulf Öst, affärschef på NCC.

Fastigheten byggs i två etapper. Planerad byggstart för etapp ett är efter sommaren 2017. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in våren 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulf Öst, affärschef NCC Building Sweden, +46 (0)70-088 81 14, e-post ulf.ost@ncc.se

Pia Jönsson, VD AB TrelleborgsHem, +46 (0)709-61 02 59, e-post pia.jonsson@trelleborgshem.se

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?