December

 • Frågor och svar om maten på Östergården

  SVT:s inslag den 22 december om maten på Östergårdens äldreboende i Trelleborg har väckt starka reaktioner. Socialförvaltningen och serviceförvaltningen lämnade samma dag en kommentar på webbplatsen. Här belyser vi situationen ytterligare.

 • Vädervarning klass 2

  SMHI och DMI varnar för kraftig blåst under sena kvällen på Annandag. Varningen är den näst högsta, klass 2.

 • Banta soppåsen i jul och nyår

  Lämna julgranen till återvinningscentralen eller till Östervångsverket.

  Lämna förpackningar från julklappar, julpynt och julmat och även jultidningar/-kataloger i jul- och nyårshelgen i återvinningen. Det allra bästa är att äta upp julmaten och näst bäst är att lämna matrester i matavfallsinsamlingen. Då kan du njuta av julen fullt ut med gott miljösamvete!

 • Med anledning av inslag om mat på Östergården

  SVT har i dag på nyheterna gjort ett reportage om den mat som serveras på äldreboendet Östergården. Eftersom många medborgare nu med rätta blivit upprörda över det som sägs vill vi här kommentera inslaget.

 • 100 nya lägenheter i centrala Trelleborg

  Arkitektskiss: Sydark Konstruera

  TrelleborgsHem har gett NCC i uppdrag att bygga två flerfamiljshus med totalt cirka 100 hyreslägenheter och butikslokaler på gamla bryggeritomten i centrala Trelleborg.

 • Julkul på Museet!

  Lilla varelsen guidar barn i alla åldrar i ÖGA mot ÖGA. Ralf Borselius har skapat dessa charmiga figurer.

  Kom till Trelleborgs Museum i jul och upptäck museets nya ljudspår i utställningen Öga mot Öga - för barn i alla åldrar. Museet håller stängt lille julafton, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen. Annars är det öppet precis som vanligt.

 • Kultur och fritid - glädje och stolthet!

  Kultur och fritid - glädje och stolthet!

  I början av januari kommer alla hushåll i Trelleborgs kommun att få en broschyr i brevlådan som heter Kultur och fritid, glädje och stolthet! Det är med stor glädje och stolthet som förvaltningen på detta sätt presenterar sina olika verksamheter.

 • Husgavel har fått nytt liv

  Den upplysta gaveln

  Konstgaveln på den så kallade bankahörnans nordvästra hörn invigdes på tisdags eftermiddagen. Den trelleborgsfödde konstnären Ola Sivhed har målat reklambudskap, direkt på husgaveln så som man gjorde förr.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa