Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

God beredskap i Trelleborg

Publicerad:

Ett knappt sextiotal flyktingar kom med morgonfärjan från Tyskland till Trelleborg på torsdagsmorgonen. Migrationsverket som har ansvar för flyktingmottagningen i landet, fanns på plats med buss för att transportera människorna till sin anläggning i Malmö.

Stena Line - Skåne
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Stena Line - Skåne

Med anledning av att fler flyktingar kan tänkas komma till Trelleborg har den kommunala beredskapsorganisationen haft ett antal möten under dagen.

- Vi har sedan tidigare en gedigen erfarenhet av att ta emot människor på flykt, säger Cecilia Lejon, chef för Arbetsmarknadsförvaltningen som har ansvar för nyanlända som placerats i Trelleborg. Det är Migrationsverket som tar hand om och registrerar de som kommer hit, och denna registrering sker i södra Sverige på ett ställe, och det är i Malmö.

- De senaste dagarna har vi haft och kommer att fortsätta ha, kontinuerlig kontakt och dialog med såväl Migrationsverket som Trelleborgs hamn och de rederier som trafikerar Trelleborg. Under torsdagsförmiddagen har vi informerat de olika verksamheterna och planerat den beredskap vi behöver ha om situationen skulle förändras.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?