Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Invigning av matteslinga och upprustning i Albäcksskogen

Publicerad:

Två invigningar på en gång! Lördag 24 oktober klockan 12.00 invigs ny matteslinga i Albäcksskogen och därefter invigs Albäcksområdets nyaste delar.

Matteslinga i Albäck
Foto: Joakim Larsson Licens: © Copyright Matteslinga i Albäck

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar.

Den 24 oktober klockan 12.00 inviger fritidsnämndens ordförande Anna Nordstrandh matteslingan. Vi bjuder på fika.

En liten stund därefter inviger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Patrik Holmberg de senast gjorda satsningarna i Albäcksskogen. Vi bjuder på frukt.

Efter invigningen inbjuds ni att testa matteslingan eller att följa med
Cathrine Ek, kommunekolog, Trelleborgs kommun på en vandring och titta på de nya delarna.

Kultur- och fritidsförvaltningen och Samhällsbyggnadsförvaltningen i Trelleborgs kommun bjuder tillsammans med ett antal föreningar in till Höstlovskul för familjer och barn i Albäcksskogen.

Nu berikas området även med en natur/matteslinga; en 500 meter lång slinga där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med en naturpedagog för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan kommer att stå permanent på området.

Albäck är ett välbesökt och viktigt naturområde med många fina våtmarker och ett rikt fågelliv. Sedan slutet av 1900-talet har Trelleborgs kommun arbetat med att förbättra och utvidga Albäcksområdet. Olika projekt har avlöst varandra och gjort området betydligt större och intressantare med högre naturvärden, nya vattenmiljöer och en mycket större skog. Sedan 2012 har det planterats cirka 13 hektar skog, anlagts 2 nya dammar samt 12 mindre försöksdammar, vi har gjort stigar, byggt sandbiotoper, skapat betesmarker och lite annat.

Kom och upplev själv vad som hänt i den senaste upprustningen av Albäcksområdet!

Välkomna!

Anna Nordstrandh, Fritidsnämndens ordförande
Patrik Holmberg, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande

Slutrapport för utveckling av Albäcksområdet (PDF-dokument, 589 kB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?