November

 • Nu kommer tåget! – tolv dagar kvar!

  Loggan för Trelleborgsbanan

  I 44 år har Trelleborg väntat men nu är det äntligen dags – den 12 december invigs Pågatågstrafiken på Trelleborgsbanan. Då blir det folkfest i två dagar i Trelleborg – med invigningar, underhållning, provapå-tåg, lucia och mycket mer i ett julskrudat Trelleborg.

 • Trelleborgs lucia besökte kommunens tyska vänorter

  Lucia

  Under helgen har luciakandidaterna från Trelleborg besökt kommunens vänorter Stralsund och Sassnitz. Traditionen att luciakandidaterna besöker vänorterna går långt tillbaka och är mycket uppskattat i Tyskland.

 • Flyttanmälan direkt till Skatteverket från årsskiftet

  Från och med 1 januari 2016 ska den som flyttar alltid göra flyttanmälan direkt till Skatteverket. Idag kan medborgare göra flyttanmälan via Svensk adressändring också men vid årsskiftet löper avtalet mellan Skatteverket och Svensk adressändring ut.

 • Chef och infart i kommunstyrelsen

  När kommunstyrelsen samlas till årets sista möte på onsdag, 2 december, är det flera stora frågor som står på dagordningen. Det första ärendet är rekrytering av en ny kommundirektör, en tjänst som Fredrik Geijer föreslås till.

 • Dieter Holtz årets lykttändare

  Lyktetändningsceremonin

  Det blev Sassnitz avgående borgmästare Dieter Holtz som fick äran att tända juleljusen i Trelleborg i år. Sedan 1980-talet får en person eller organisation hedersuppdraget, en ära som Dieter Holtz tackade för på inte mindre än tre språk.

 • Varning för stormbyar

  Dagen efter en storm i Smygehamn

  SMHI har gått ut med en klass 2 varning för stormbyar i Skåne. Sent söndag kväll och natten mot måndag räknar de med västlig vind med byar på 25-29 m/s.

 • Rådigt ingripande

  Hjälten Mattias Grönvall

  Mattias Grönvall tackades idag av Brandskyddsföreningen, Räddningstjänsten och Trelleborgs kommun för sitt rådiga ingripande i somras då en fullsatt regionbuss höll på att köra av vägen och krascha.

 • Tänd Trelleborg!

  Lykttändning i Trelleborg

  På söndag är det åter dags att tända Trelleborg. I mer än trettio år har en person eller organisation fått äran att tända juleljusen i staden – en hedersbetygelse åt någon som satt Trelleborg på kartan. Vem som i år får lov att höja lyktan är en väl förborgad hemlighet.

 • Trelleborg säkrar område för utveckling

  Sedan 1977 har Trelleborgs kommun upplåtit en tomträtt i hamnområdet till Svenska Polystyrenfabriken, numera BP Chemicals. Driften vid anläggningen har upphört och nu säger Trelleborgs kommun upp avtalet.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa