Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg i klimat-topp

Publicerad:

Trelleborgs kommun rankas som tredje bäst i Skåne och nr 7 i Sverige vad gäller arbete med klimatanpassning. Det är IVL och Svensk försäkring som gjort en enkät bland Sveriges kommuner. Syftet är att mäta hur långt kommunerna kommit i detta arbete.

Algatan
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Algatan

Resultatet presenterades vid ett lunchseminarium i Stockholm på onsdagen.

Kristianstad rankades som bäst i Sverige följd av Botkyrka , Göteborg och Växjö. Andra bäst i Skåne blev Lomma på plats nr 6 följd av Trelleborg på nr 7.

165 kommuner har svarat på enkäten som tydligt visar att stora kommuner är bättre än små och kustkommunen bättre än inlandskommuner.

Arbetet med klimatanpassning i Trelleborg har en stor bredd och bygger på samverkan, förankring, systematik och uppföljning av genomförda åtgärder. Det är detta arbetssätt som gett de höga poängen.

- Trelleborgs problem med skyfall, översvämningar och erosion har vid flera tillfällen varit påtagliga och arbetet med anpassa samhället för framtida klimatförändringar tillhör en av kommunernas verkligt stora utmaningar. Därför känns det betryggande att arbetet så här långt håller så pass hög kvalitet, kommenterar klimat- och hållbarhetssamordnare Anitha Ljung.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?