Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg i Almedalen även i år

Publicerad:

Också i år kommer Trelleborgs kommun och Trelleborgs hamn att vara på plats under politikerveckan i Almedalen. Arbetsmarknadsförvaltningen kommer att hålla två seminarier medan hamnen ska fortsätta diskutera utveckling av corehamnar.

Almedalen i Visby under politikerveckan
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Almedalen i Visby under politikerveckan

Trelleborg har på olika sätt varit representerade i Almedalen sedan början av 2010-talet. Hamnen och arbetsmarknadsfrågor har återkommit liksom miljöfrågor av olika slag.

- Det är viktigt att åka dit och utbyta erfarenheter, diskutera och lära av andra, menar kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson som besökt Almedalen två gånger tidigare.

Arbetsmarknadsförvaltningen har fått mycket uppmärksamhet för sitt arbete kring hanteringen av försörjningsstöd. Det första av årets två seminarier har fått titeln Gör som Trelleborg – sänk kostnaderna för ekonomiskt bistånd.

- Den bygger på en rapport som vi släppt nu i veckan, säger förvaltningschefen Cecilia Lejon. Rapporten är ett samarbete med Sveriges kommuner och landsting och Rådet för främjande av kommunala analyser. Det var en person som lyssnade på vårt seminarium i Almedalen förra sommaren som blev nyfiken på våra beräkningar och ville gräva vidare i detta. Nu är skriften Trelleborg mot trenden färdig.

Det andra seminariet handlar om organisationsutveckling som lett till hundra procent fler i självförsörjning. Den rapporten har fått namnet Orka fullfölja.

- Att träffa andra som är intresserade av samma saker leder till diskussioner och vidare utveckling.

Årets Trelleborgsdag inträffar den 30 juni, seminarierna hålls på eftermiddagen på O`Learys på Strandvägen 13.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?