Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

De ska diskutera Drottningens framtid

Publicerad:

År 1909 togs ångtågfärjan s/s Drottning Victoria i trafik på den nya Kungsleden mellan Trelleborg och Sassnitz. Nu - drygt hundra år senare - kommer en grupp trelleborgare att fundera på nästa kapitel i den legendariska färjans liv.

Tågfärjan Drottning Victoria
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Tågfärjan Drottning Victoria

När kommunstyrelsen sammanträdde i veckan tillsattes en arbetsgrupp som ska fundera på var inredningen från Drottningen ska placeras. Trelleborgs kommun fick förstaklassmatsalen och röksalongen i gåva av SJ när Victoria höggs upp 1968. I många år låg den i malpåse i Rådhusets källare för att väckas till liv i Forumbyggnaden på 1990-talet. Nu ska Forumhuset byggas om till lägenheter och inredningen måste flytta. Flera förslag har förts fram under senare år, inredningen ligger trelleborgarna varmt om hjärtat.

Arbetsgruppen kommer att bestå av företrädare från Trelleborgshem som äger inredningen, föreningen Gamla Trelleborg, Greta och Johan Kocks stiftelser, Trelleborgs Sjöfartsmuseum, Trelleborg AB samt den politiska organisationen i kommunen.

De delegater som utsetts till denna rådgivande arbetsgrupp är Sven Lindkvist och Gunilla Thysell från den politiska majoriteten, Marianne Ohrlander från den borgerliga gruppen, Jan Arvid Nilsson från Gamla Trelleborg, Jan Mårtensson från Kockska stiftelserna, Åke Jönsson från Sjöfartsmuseet och Carl Aspegren från Trelleborg AB. Ordförande och representant för Trelleborgshem är bolagets VD Pia Jönsson

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?