December

 • Extra avfallshämtning vecka 1

  Om det blir snö: Kom ihåg att snöröja och halkbekämpa hela vägen fram till avfallskärlet.

  I år tillkommer vecka 53 vilket betyder att vi får två udda veckor efter varandra. Därför kommer vi att mellantömma alla kärl under vecka 1.

 • Fröträff på bibblan

  Fröodling.

  Den 3 februari träffas Trelleborgs fröförening på Trelleborgs bibliotek. Besökare kommer att kunna låna frö och få odlingstips av fröföreningen när de kommer till bibblan.

 • Fortsatt avveckling av transitboenden i Trelleborg

  Sedan ID-kontrollerna på bland annat färjorna till Trelleborg infördes för en dryg månad sedan, har inflödet av ensamkommande asylsökande barn och unga minskat kraftigt i Trelleborg. Den senaste tiden har Malmö kommun hyrt platser i Trelleborgs transitboenden, men eftersom antalet asylsökande unga minskat också här, sägs det avtalet nu upp.

 • Klimat och havsnivå - Samhällsspegeln

  Svante Björck.

  Samhällsspegeln en serie lunchföredrag på Trelleborgs bibliotek inleds den 2 februari klockan 12.00 med ett föredrag om klimat och havsnivå, ett ämne som har följt människan genom historien...

 • Vattenläcka på Hallasvängen

  En vattenläcka har inträffat på Hallasvängen på måndagskvällen. Arbetena att laga läckan har påbörjats och därför kommer vattnet att stängas av i hela området.

 • God jul och Gott Nytt År!

  Tåget kom till Trelleborg

  2015 har gått i tågets tecken i Trelleborg – ett år av förberedelser innan det första lila tåget rullade in i den vackra stationsbyggnaden 12 december.

 • Datasystemskifte på bibblan...

  Informationsdisken med personal och datorer.

  I år ska biblioteken i Trelleborg byta biblioteksdatasystem. Det kommer att innebära några dagars stängning, ny bibliotekskatalog på internet och stopp för fjärrlån mellan 1/1 - 3/3!

 • Vad är släktforskning?

  Ur en kyrkobok.

  Tisdagen den 26 januari kommer släktforskarföreningen Söderslätts Släkt & Hembygdsforskarförening till Anderslövs bibliotek för att berätta om släktforskning.

 • KL7 - Löparens hjärta

  Markus Torgeby.

  Markus Torgeby är löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Du kan lyssna på hans föreläsning på Trelleborgs bibliotek den 27/1 klockan 19.00.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa