Juni

 • Almedalsveckan i full gång

  Ulf Bingsgård, kommunstyrelsens ordförande på plats i Almedalen

  Det började i ösregn på söndagen men under måndagen lever Visby upp till sitt solsäkra rykte. Från en blå himmel lyser strålarna ner på de runt 25 000 som tagit sig till Östersjön för att lyssna på och delta i seminarier, happenings och mingel. Trelleborg är på plats också i år och arrangerar en rad seminarier med inriktning på arbetsmarknad och transporter.

 • Trelleborgsmodell presenteras i Almedalen

  Cecilia Lejon

  Först ut av trelleborgare som framträder i Almedalen är Cecilia Lejon, chef för arbetsmarknadsförvaltningen. Vid lunchtid på måndagen talar hon om hur arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg på mindre än ett halvt år har fått ut nästan hundra procent fler individer i egen försörjning. Det gör hon i ett seminarium som arrangeras av företaget För Full Potential, 4 FP AB.

 • Vandaler sågade ner träd

  Vandaler har knäckt träd vid Bäckaskolan

  Ett av träden vid infarten till Bäckaskolan från Läraregatan, vandaliserades under natten till fredagen. Någon har sågat av större delen av trädet och därefter brutit av stammen.

 • Mera Trelleborg i Visby

  Hamnens panel i Almedalen 2013

  Också Trelleborgs hamn kommer att medverka i en rad seminarier under Almedalsveckan. Onsdagen den 2 juli kommer Trelleborg att stå i fokus vid flera tillfällen på den Maritima mötesplatsen på Hamngatan i Visby. Också dagen därpå är Trelleborgs hamn engagerat i ett seminarium om havsmiljön.

 • Förbättrade resultat i Trelleborgs skolor

  Resultaten i Trelleborgs skolor har förbättrats. En första analys visar att meritvärdena, behörigheten till gymnasiet samt betygspoängen ökat.

 • Trelleborg på plats i Almedalen

  Från vänster Jan Isaksson - ordförande Trelleborg hamn,
Fredrik Grubb - samordningsförbundet Trelleborg, Ola Jonsson - arbetsmarknadschef, 
Ulf Bingsgård, kommunstyrelsens ordförande

  Också i år kommer Trelleborgs kommun att synas i vimlet i Almedalen i Visby under politikerveckan. Trelleborgs hamn, arbetsmarknadsförvaltningen och Samordningsförbundet kommer dels att arrangera egna seminarier, dels kommer politiker och tjänstemän från Trelleborg att delta i andra arrangemang.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , Nästa