Juli

 • Invigning av det meröppna biblioteket!

  Biblioteket som är öppet när du har tid.

  Mitt under Anderslövs marknad, klockan 11 på lördagsförmiddagen den 16 augusti invigs det meröppna biblioteket i Anderslöv. Invigningen sker från scenen utanför biblioteket och sen blir det en längre intervju från samma scen.

 • Busskort och resebidrag inför hösten 2014

  Du som är folkbokförd i Trelleborgs kommun och går gymnasial utbildning, studier på kommunal eller fristående gymnasieskola, kan ha rätt till resebidrag.

 • Låga flöden och vattennivåer

  Ståstorpsåns utlopp

  Trots att det regnat en hel del under våren och sommaren så är det låga flöden i de Skånska vattendragen, även om lokala variationer kan förekomma. Om det nuvarande väderläget fortsätter kommer flödet i en del vattendrag snart att vara kritiskt.

 • Eldningsförbud utfärdat!

  Eldningsförbud råder

  Det råder nu eldningsförbud i Trelleborgs kommun. Även Eslöv, Lund, Malmö, Staffanstorp, Lomma, Sjöbo, Simrishamn, Skurup, Trelleborg, Vellinge, Kävlinge, Skurup och Burlövs kommuner omfattas av förbudet.

 • Tångrensning även på helgerna på Dalabadet

  Nu rensas stranden på Dalabadet även på helgerna när trycket är störst.

  Denna sommar har det varit mer tång än vanligt på en del av kommunens badplatser. Det är främst Skåre skansar, Gislövs strandmark och Dalabadet som varit drabbade.

 • Håller koll på badvattnet

  Vattenprov tas vid bryggan på Skåre Skansar

  Var fjortonde dag under sommaren är någon från miljöavdelningen på Trelleborgs kommun ute och tar badvattenprover vid Skåre skansar, Dalabadet, Gislövs strandmark, Smyge havsbad och Skateholm.

 • En sommarvals på Rådhustorget

  Ensamblen

  På Rådhustorget kommer en helt nyskriven musikteaterföreställning vid namn En Sommarvals – Ett Musikaliskt Lustspel att sättas upp den 8-14 augusti.

 • Hantverksgatan avstängd efter ras

  Efter raset

  Hantverksgatan har stängts av mellan Östergatan och Järnvägsgatan efter att delar av en tegelvägg rasat ner på gatan i natt.

 • Sommar på Trelleborgen

  Pärltillverkning på Trelleborgen

  Varje vecka har sitt eget tema på Trelleborgen i sommar. Den här veckan försöker man på Trelleborgen ta död på myten att vikingar var smutsiga vildar.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa