Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

80-tal nya lägenheter på Centralskolan

Publicerad:

Snart kommer den gamla Centralskolan i Trelleborg att återigen fyllas av liv.

Bengt Nilsson, Alsingevallen och Ulf Bingsgård, Trelleborgs kommun, ser fram emot att realisera planerna på om- och nybyggnad på Centralskolan.
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Bengt Nilsson, Alsingevallen och Ulf Bingsgård, Trelleborgs kommun, ser fram emot att realisera planerna på om- och nybyggnad på Centralskolan.

- Till semestern nästa år ska huset vara klart och hyresgästerna kan flytta in, lovar Bengt Nilsson, ägare till Alsingevallen. Den gamla skolbyggnaden ska förvandlas till 24 lägenheter, ettor och tvåor.

- De första intressenterna har redan hört av sig, säger fastighetsägaren som själv haft träslöjd i källaren i det gamla huset.

Trelleborgs kommun har träffat överenskommelse med Alsingevallen AB och Midroc Property Development AB om kvarteret Bävern 1 i Trelleborg – gamla Centralskolan. Genom att bygga om och nytt skapas ett 80 tal nya lägenheter, med såväl hyresrätter som bostadsrätter.

- Det här betyder mycket för förtätningen av Trelleborg, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård. Vi får ett 80-tal centralt belägna bostäder, byggda av två privata aktörer. Det här en viktig signal att det händer saker på bostadsmarknaden i Trelleborg.

För två år sedan genomfördes en markanvisningstävling om kvarteret Bävern. Av fem förslag korades Riksbyggen som vinnare, men för en tid sedan drog sig byggnadsbolaget ut.

- När detta blev känt hörde Bengt Nilsson av sig, och vi förde också diskussioner med Midroc i ett annat ärende. Ur dessa resonemang har avtalet kommit till stånd, berättar Ulf Bingsgård.

Det är det vinnande förslaget som nu kommer att realiseras. Den gamla skolbyggnaden kommer att byggas om till lägenheter med start redan i höst, och därefter byggs tre nya huskroppar i väster. De två husen i öster, det gamla och ett nytt, byggs av Alsingevallen och blir hyresrätter, medan de två i väster byggs av Midroc och föreslås bli bostadsrätter.

I samband med förestående detaljplanearbete, som kan vara genomfört till juni 2015, ska frågan om ytterligare ett våningsplan på de tre nybyggda husen prövas.

Genom överlåtelserna kommer Trelleborgs kommun genomföra en bytesaffär med Midroc avseende ett markområde i södra delen vid Johan Kocksgatan, väster om Kulturskolan. Fastigheten Skarpskytten 17 bedöms i pågående arbete med fördjupning av översiktsplanen i Trelleborg vara av mycket strategisk betydelse för att kunna etablera en parkeringsanläggning. I första hand kommer ett 60-tal pendlarparkeringar att finnas här, några minuter från den östra delen av tågens plattform.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?