September

 • Hamntillfart på kommunstyrelsens agenda

  Färja sett från Hamngatan.

  Kommunstyrelsen sammanstrålar på onsdag för att begå sitt oktobersammanträde. Bland de många ärendena på dagordningen finns avrapportering kring alternativen för ringväg, hamninfarter och logistik och truckcenter. Det är tekniska nämnden som utrett olika alternativ av de framtida tillfarterna till hamnen.

 • Start för Smiley

  Första mötet om den nya Smileysymbolen.

  På måndagsmorgonen samlades ett 30-tal personer som på olika sätt arbetar med livsmedelshantering på Rådhuset. Temat för frukostmötet var ett stort och brett leende – Smileysymbolen.

 • Peppar Peppar

  Peppar peppar... En dag för seniorers säkerhet! Den 1 oktober är det FN:s internationella äldredag och då sätts äldres säkerhet i fokus. Hur gör vi vardagen säkrare för äldre? Hur uppmärksammar vi problematiken kring att äldre är mer olycks- och skadedrabbade än andra?

 • Kinesiskt besök i Rådhuset

  De kinesiska besökarna på Rådhustorget.

  En delegation från Kina med speciellt intresse för samhällsplanering och stadsbyggnad, besöker på torsdagen Trelleborg och Rådhuset.

 • Kraftsamling för framtidens Trelleborg

  Trelleborgs kommun står inför en fortsatt befolkningsutveckling och det planeras för flera nya utbyggnadsområden för bostäder och annan verksamhet. I måndags kväll antog kommunfullmäktige detaljplanen för Centralstationen och ett avtal med Trafikverket om väg 9 vid stationen.

 • Sveriges glömda naturresurser!

  Lämna dina gamla och trasiga elprodukter till återvinning.

  Återvinningshelgen infaller i år 27-29 september. Då vill vi uppmärksamma hur viktigt det är att gamla och/eller trasiga elprodukter lämnas till återvinning och blir en del av ett ständigt kretslopp. Välkommen till din återvinningscentral!

 • Bygger för Pågatåg till Trelleborg

  Stationen Jordholmen byggs här i Västra Ingelstad.

  Om drygt två år - i december 2015 - rullar det första Pågatåget in på stationen i Trelleborg. Arbetet med att färdigställa Trelleborgsbanan pågår för fullt, i Västra Ingelstad ska första etappen av bygget vara klart i december i år.

 • Nominerade till Årets Idrottsprestation

  Ragnar Öhman, Athletic Kraftklubb

  Fritidsnämnden kommer att dela ut ett pris på Trelleborgsgalan till Årets Idrottsprestation. Trelleborg Basket, IFK Trelleborgs Fotboll dam och tyngdlyftaren Ragnar Öhman från Athletic Kraftklubb är nominerade.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa