Oktober

 • Arbete i fokus på Kraftsamlarkonferens

  Cecilia Lejon talar på Kraftsamlingskonferens

  Malmrossalen var fylld till sista plats när Kraftsamlingskonferensen drog igång på torsdagsmorgonen. Deltagare har kommit från hela landet för att under en intensiv dag diskutera hur kommuner och näringsliv gemensamt kan samverka för att få ut fler människor på arbetsmarknaden.

 • Vem blir årets Kraftsamlare?

  Nominerade till Kraftsamlingspris

  Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård passade på tillfället vid torsdagens konferens att avslöja vilka tre företag som är nominerade till årets Kraftsamlingspris. Tidpunkten var väl vald - konferensen handlar just om hur kommuner och näringsliv kan samverka för att få fler personer i arbete.

 • Hur tryggt är det på Gislöv?

  På trygghetsvandring i Gislövs läge

  Den frågan fick svar när Trelleborgs kommun tillsammans med de boende, polisen och Ungdomsforum genomförde en trygghetsvandring i samhället häromdagen. Den största risken är trafiken.

 • Tänk till och lura tjuven!

  Mörkt men månljust

  När dygnets mörka timmar ökar, ökar också risken för att bli drabbad av bostadsinbrott. Statistiken visar att antalet bostadsinbrott ökar markant på hösten, också i Trelleborg även om kommunen hittills varit relativt förskonad från brottsvågen.

 • Lättare att hitta på kommunens webbplats

  SKL:s rapport Information till alla?

  Informationen om verksamheterna blir bättre på kommunernas webbsidor konstaterar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i rapporten Information till alla? en uppföljande granskning 2013. Så också i Trelleborg där resultatet stigit med 8 % från 79 till 85 poäng.

 • Musik, flykt och minnen...

  Nadin och Gabriel

  Nadin al Khalidi med rötter i Irak och Egypten möter Gabriel Hermansson från Sverige i en musikalisk, harmonisk resa där minnen och intryck från flera håll av världen samlas.

 • En supershow i miniformat

  En supershow i miniformat!

  Håll i hatten. De finurliga dansarna blåser iväg publiken på en virvlande dansresa. De tar varsamt med sig barnen till en plats där saker och ting inte riktigt är vad man tror. En familjeföreställning som spelas på Parken den 9 november klockan 14.00.

 • Missa inte höstens film!

  Bio

  Varför inte sjunka ner i en fåtölj och se en bra film? I vårt sagorum får du nästan biokänsla. Stor duk, bra ljud och sköna fåtöljer! Under hösten och våren visar Trelleborgs bibliotek film. Det är spännande och aktuella filmer ur vårt sortiment. Höstens film är Krigets barn. Det kostar ingenting men du behöver en biljett.

 • Vill ha EU-domstol till Trelleborg

  Ett erbjudande om att bygga EU:s patentdomstol i Trelleborg når i dag den nordiska samarbetsminister Ewa Björling. Tidigare har justitieminister Beatrice Ask fått samma erbjudande från kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa