November

 • Granlunda förskola byggs ut

  Det föds allt fler barn i Trelleborgsfamiljer vilket i sin tur innebär ett större tryck på platserna i barnomsorgen. I centrala Trelleborg behövs platser motsvarande en förskola med sex avdelningar.

 • Pilevallsskolan byggs ut

  Ulf Bingsgård, Lars Mikkelä och en elevrepresentant klipper bandet till den nya C-byggnaden på Pilevallskolan

  Från och med nästa läsår kommer Pilevallsskolan i Trelleborg att vara en komplett f-9 skola, det vill säga ha elever från förskoleklass och upp till årskurs nio.

 • Räddningstjänsten vill ta det lugnt i jul

  Brinnande ljus

  Precis som tidigare år, har Räddningstjänsten som mål att få en lugn jul! Självklart finns vi där om olyckan skulle vara framme, men ta del av våra tips och träffa oss ute på stan så kanske du själv kan förebygga en del av de olyckor som brukar inträffa under december månad.

 • Knappt ja till fler ledamöter

  Ska kommunfullmäktige i Trelleborg bestå av 51 eller 55 ledamöter i framtiden? Den frågan delar kommunstyrelsen i Trelleborg som behandlade frågan i onsdags. Alliansen sa ja till en utökning medan socialdemokrater och sverigedemokrater röstade emot en utvidgning. Sista ordet har fullmäktige själv.

 • Ljuset kommer med Lykttändaren

  Carl Aspegren blev utsedd till Lyktetändare 2012

  På söndag, första advent, kommer julen till Trelleborg! Då tänds traditionsenligt juleljusen i staden av årets Lykttändare, en tradition som har trettio år på nacken.

 • Återbäring från TEFAB

  I år ger Trelleborgs Energiförsäljning AB återbäring till dig som är kund hos dem den 1 december 2013.

 • Goda exempel från Trelleborg sprids i Norden

  Navigatorcentrum på rikskonferens

  Den 27-28 november är Navigatorcentrum Trelleborg på plats på Ungdomsstyrelsens nordiska rikskonferens i Stockholm. Konferensen som riktar sig till alla som jobbar med unga har i år temat: hur får vi fler unga i arbete i Norden?

 • Cykelväg, kallbadhus och drömkommun fall för kommunstyrelsen

  På onsdag, 27 november, samlas kommunstyrelsen i Trelleborg till årets sista ordinarie sammanträde. I vanlig ordning är ärendelistan lång och upptar bland annat en rad medborgarförslag med varierande frågeställningar.

 • Succé för sjunde galan

  Årets pristagare hyllas en sista gång innan det är dags för årets huvudartist Sarah Dawn Finer.

  Också den sjunde Trelleborgsgalan blev guldkantad. Söderslättshallen hade förvandlats till festsal, där glada människor och lyckliga vinnare njöt av galameny och trevligt sällskap.

 • Trelleborgs arbete med barn under lupp

  Under fredagen granskas hur Trelleborgs kommun arbetar med Barnkonventionen. Det är en så kallad kollegial granskning som genomförs av de övriga kommunerna som ingår i Partnerskapet för barns rättigheter i praktiken.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa