Juli

 • Höstens KL7-föreläsningar på biblioteket

  Bertil Berra Marcusson.

  Föreläsningsserien KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF Sydvästra Skåne. Så här ser programmet ut för hösten 2013. Alla evenemang börjar klockan 19.00 på Trelleborgs bibliotek om inget annat anges.

 • Internationell musikfest besöker Trelleborg

  Ystad International Military Tattoo besöker Trelleborg den 15 augusti.

  Om knappt tre veckor är det dags för Ystad International Military Tattoo som varje år lockar musikkårer från olika länder. Nytt för i år är att musikfesten kommer att göra gästspel på ett par utvalda städer i Skåne. Torsdagen den 15 augusti blir det därför stor parad genom Trelleborgs gator som avslutas med musikfest på Stortorget. Hålltider och medverkande musikkårer kommer att presenteras längre fram.

 • Ett lustspel framför rådhuset

  Helena Wallin och Nils-Gunnar Snygg under genrepet av föreställningen Björnen.

  Idag vid lunchtid kunde alla som passerade rådhuset ta del av genrepet av föreställningen Björnen skriven av Anton Tjechov. Det är ett musikaliskt lustspel i en akt med musik av Viktor Ståhl som kommer att spelas utanför rådhuset tre gånger både imorgon fredag och på lördag.

 • Besök från Zhejiangprovinsen i Kina

  De kinesiska besökarna

  Idag tog kommunalrådet Ulf Bingsgård emot en delegation från Zhejiangprovinsen i östra Kina som är på besök i Sverige för lära sig mer om hur kommuner i Sverige styrs och är organiserade. De 6 delegaterna utgjordes av chefer för några av provinsens prefekturer samt tjänstemän inom områdena arbetsmarknad och information.

 • Trelleborgs framtid som sommarjobb!

  Ungdomsforumet består av (från vänster till höger): Hanna Forss, Sebastian Zakrisson, Sofia Pettersson, David Zaar. Samt på främre raden: Adrian Ludvigsson, Mathilda Olsson, Eric Lindblom och Rebecca Larsson.

  Denna sommar fick ett antal ungdomar ett lite annorlunda erbjudande när de sökte sommarjobb hos Trelleborgs kommun.

 • 1 400 år av historia i en och samma grop

  Arkeologen Rebecka Erntell mäter de täta lager av historia som upptäckts på smedjetomten där Trelleborgshem ska bygga nya bostäder.

  Idag var det sista dagen för en arkeologisk utgrävning som pågått i fem veckor på Smedjetomten intill Bryggaregatan. Utgrävningen sker i samband med att Trelleborgshem ska bygga nya bostäder. På ett djup av ca 1,5 meter har arkeologerna från Kulturen i Lund undersökt inte mindre än sju golvlager från olika tider.

 • Kontinentgatan stängs av

  Kontinentgatan

  Kontinentgatan ska återställas till sitt ursprungliga skick med smågatsten efter vattenläckan i vintras. Gatan kommer att stängas för genomfartstrafik från 23 juli klockan 19:00 till 24 juli klockan 08:00.

 • Eldningsförbud från lördag

  Det råder eldningsförbud, från och med lördagen den 13 juli, i Trelleborg, Eslöv, Lund, Malmö, Staffanstorp, Lomma, Sjöbo, Simrishamn, Skurup, Tomelilla, Ystad, Vellinge, Kävlinge och Burlövs kommuner.

 • Bästa tänkbara badvatten

  Badstege på Dalabadet

  Varannan vecka under sommaren rycker kommunens personal ut och tar prover på badvattnet vid våra mest populära badplatser

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa