Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg Green Room – växthus för nya företag

Publicerad:

På tisdag, 22 januari, invigs Trelleborg Green Room, en inkubatorverksamhet där företagare får kostnadsfri professionell hjälp att utveckla sina affärsidéer. Ett halvdussin företag finns redan på plats i den gamla skolsköterskemottagningen på Söderslättsgymnasiet i centrala Trelleborg.

- Intresset är väldigt stort, större än vi vågat hoppas på, säger Irena Sibinovic som är projektledare för Trelleborg Green Room. De företag som redan flyttat in har funnit varandra och kommer att samarbeta när det gäller att utveckla sina företag.

Inkubatorverksamheten syftar till bistå entreprenörer med aktiv och anpassad affärsrådgivning, ekonomiskt och juridiskt stöd, kommersiella nätverk och en kreativ miljö med praktiska funktioner som kontorsservice.

- Syftet med Trelleborg Green Room är att bredda och stärka näringslivet i kommunen och skapa fler arbetstillfällen genom ett ökat nyföretagande, säger Irena Sibinovic. Vi vänder oss till den som funderar på att starta företag eller just gjort det, till avknoppningar av befintliga företag, filialer, nyetableringar eller projekt som kan skapa modeller eller tjänster som fungerar på fler platser.

På invigningsdagen är det Öppet hus mellan klockan 14 och 18. Själva invigningen sker klockan15 då representanter från styrelsen och företagarna talar. Klockan 15.30 klipps invigningsbandet av kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård.

Adressen är S:t Nicolai plan 1, ingång från Valldammsgatan.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?