Augusti

 • Trelleborg i festivalyra

  En av alla de saker som säljs på Palmfestivalen.

  Två dagar varje år förvandlas Trelleborg och trelleborgare. Sista fredagen och lördagen i augusti bryter Palmfestivalen ut och då är ingenting sig likt. Årets upplaga, den trettioåttonde i ordningen, är inget undantag. Karuseller, knallar och musik avnjutes av trelleborgare och tillresta.

 • Goda verksamhetsresultat i skolorna

  Liljeborgsskolan

  Prognosen vid vårterminens slut visar på goda resultat i kommunens skolor. Det är framförallt niornas meritvärde som i år har ökat kraftigt. Från 204, 2 förra året till 212, 5 i år.

 • Trelleborg bidrar i jakten på spökgarn

  Fiskeflagga

  Sedan efter fiskebåt förliste för två år sedan flyter så kallade spökgarn i vattnet utanför Trelleborg. Tillsammans med Havs - och vattenmyndigheten och Länsstyrelsen anslår nu Trelleborgs kommun pengar att ta upp näten.

 • Den 38:e upplagan av Palmfestivalen närmar sig

  Alcazar vid spelningen i Trelleborg 2009

  Nu är det inte länge kvar tills det är dags för Palmfestivalen. Anna Hertzman, Britta & Mälitta, Benny Hulth och Alcazar är några av dem som kommer att stå för underhållningen under festligheterna.

 • Inbjudan till Senior Sport School

  Är du 60+? Känner du att du vill komma ut och röra på dig lite och knyta kontakter? Vill du prova på olika aktiviteter och lära dig laga god och nyttig mat tillsammans med andra? Då kan Senior Sport School vara något för dig!

 • Extra bussar i trafik

  På lördags sätts extrabussar in.

  Med anledning av Palmfestivalen sätts extra bussturer in under lördagen. Det gäller för både linje 1, 2 och 3.

 • Blodbussen

  På grund av Palmfestivalen står Blodbussen idag på sjukhusområdet (med infart från Frans Malmrosgatan) istället för på Stortorget.

 • Trelleborg först med kundval i sotningen

  Sotare på Trelleborgstak

  Som första kommun i landet inför nu Trelleborg kundval inom sotningsverksamheten. Från och med söndag kan runt 7 000 fastighetsägare i kommunen välja vem av tre entreprenörer som ska utföra sotningen.

 • Trelleborgs framtid i fokus

  Samråd om framtiden

  Hur ska Trelleborg se ut år 2030? Den frågan är just nu högaktuell eftersom förslaget till fördjupning av översiktsplan för Trelleborgs stad är föremål för samråd. Hittills har fyra workshops hållits, öppna för allmänheten, och ett återstår nästa vecka.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa