April

 • Bussar och belysning i kommunstyrelsen

  Anläggning av hundrastgårdar vid Generationsparken i Parken är ett av medborgarförslagen

  På torsdag samlas kommunstyrelsen till det första av två möten i maj månad. Normalt sett sammanträder kommunstyrelsen på onsdagar men eftersom första maj är just en onsdag i år är mötet flyttat en dag. Det blir ytterligare ett sammanträde i maj, av kalendertekniska skäl är junimötet flyttat till 29 maj.

 • Fira valborg på Trelleborgen

  Valborgseld

  Kom och fira valborg på Trelleborgen och fira Valborg med körsång av Trelleborgs Kammarkör, talet till våren av Gustaf Centervall, eldshow av gruppen FireNflow och se elden tändas.

 • Lunchföreläsning om solenergi

  Solceller.

  Trelleborgs energi- och klimatrådgivare arrangerar en lunchföreläsning den 7 maj klockan 12.00 - 13.00, om solenergi på Trelleborg stadsbibliotek. Har du ett tak? I så fall kan solen ge dig både el och varmvatten.

 • Nationell minoritet får stärkt stöd

  Runt fyra procent av Trelleborgs befolkning – 1 500 personer - har sina rötter i vårt grannland Finland. Nu finns planer på att Trelleborg ska ansöka om att ingå i det speciella förvaltningsområde som riksdagen inrättat. Nyligen träffades kommunledningen och Finska föreningen i Trelleborg för att diskutera saken.

 • Annorlunda skoldag i Klagstorp

  Klagstorps Skola

  Nu för tiden går inte eleverna i skolan på lördagar – med ett undantag. En lördag varje år ringer det in för eleverna i Klagstorps skola, men med tanke på ämnena på schemat går de till skolan med glada miner. Annorlunda skoldag har arrangerats i många år, och nu på lördag, fjärde maj, är det dags igen.

 • Yohio fyllde Rådhustorget

  Det var fullt på Rådhustorget

  Länge innan konserten började på söndagseftermiddagen var Rådhustorget fullt av folk som väntade på att se folkets favorit från årets Melodifestivalfinal, Yohio.

 • Det blir ingen strejk

  Strejken är avvärjd. SKL och Kommunal har kommit överens om ett nytt avtal. Beskedet kom klockan 15.30 på söndag. Det innebär att kommunens verksamheten bedrivs som vanligt

 • Stort intresse för hjulens dag

  Cykelns dag

  Solen skiner och mycket folk är ute på stan denna långlördag i april, tillägnad Cykeln. Hjulaktiviteter av olika slag försiggår från Gamla Torg till Rådhustorget. På Rådhustorget finns Trelleborgs kommun och Polisen.

 • Så slår strejken

  Kommunal har varslat om strejk för anställda inom bland annat kommuner och landsting natten till måndag den 29 april. Om det blir strejk är det framförallt lokalvårdare som omfattas, vilket kan komma att påverka städningen på förskolor och skolor. På några enheter kan även matserveringen beröras.

 • Sista stenen kastad

  Sista stenen läggs på plats av infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd

  Försiktigt spakade infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd den väldiga grävmaskinens skopa – och plötsligt fanns den på plats – den sista stenen i de nya vågbrytarna i Trelleborgs hamn. Totalt har det krävts 600 000 ton för att bygga tre kilometer vågbrytare, ministerns sista symboliska markerade därmed att den här fasen i hamnens expansion är avslutad.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa