Oktober

 • Snart dags för Trelleborgsgalan

  Bröderna Rongedal

  Om två veckor – den 15 november – är det dags för årets Trelleborgsgala. Det är den sjätte i ordningen och i år ska tolv priser delas ut till förtjänstfulla trelleborgare. Som vanligt äger galan rum på Söderslättshallen med Jörgen Flink som konferencier. För underhållningen svarar Bröderna Rongedal och Peter Berglunds Galaorkester. Än finns ett fåtal biljetter kvar.

 • De nominerade är...

  Så kommer det att låta på Trelleborgsgalan i Söderslättshallen den 15 november. Då ska 36 nominerade i tolv kategorier oroligt vänta på kuvert som ska sprättas upp. Det är sjätte året som Trelleborg belönar de som utmärkt sig mest inom miljö, landsbygdsutveckling, näringsliv, idrott och kultur under året.

 • Erfarenheter från Trelleborg sprids över landet

  Hur ska barn och unga få inflytande på samhällsplaneringen? I Trelleborg är man på väg att lösa den knuten . I går fick resten av Sverige ta del av erfarenheterna viden konferens i Stockholm.

 • Gör något åt rondellen!

  Gör något åt Maglarpsrondellen! Det är budskapet i det brev som Trafikverket i dagarna fått från Trelleborgs kommun. Här ger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård och brandingenjören Carl Henrik Holmgren sin syn på den hårt olycksdrabbade rondellen och vill se åtgärder.

 • Försenad sophämtning i Grönby

  Tisdagens sophämtning i Grönby måste ställas in på grund av fordonshaveri (gäller Grönbyvägen norr om väg 101). Vi återupptar hämtningen i morgon bitti, onsdag 17/10.

 • Den 18 oktober kommer Farligt Avfall-bilen till Trelleborg igen

  Farligt Avfall-bilen står uppställd på Stortorget i Trelleborg torsdagen den 18 oktober mellan klockan 17 och 18. Till Farligt Avfall-bilen kan du som privatperson lämna farligt avfall och mindre el- och elektronikprodukter från hushållet (upp till en mikrovågsugns storlek). Kemist finns på plats och kan besvara frågor om farligt avfall.

 • Fler Ebbeverk till Trelleborg

  Under den närmaste tiden kommer ett antal konstverk av Hököpingekonstnären Axel Ebbe att auktioneras ut. Kulturnämnden vill gärna utöka den stora samling man redan har, ett förslag som också kommunstyrelsen tycker är bra.