November

 • Vem får tända Trelleborg?

  En idrottsman? En författare? Eller kanske en miljökämpe? Spekulationerna om vem som blir årets Lyktetändare i Trelleborg brukar pågå ända in i det sista på första advent.

 • Aktuellt på BIAN

  Vad visas just nu på museets biograf? Här visas alltid spännande film när museet är öppet!

 • Kulturen lyser i decembermörkret

  Vem säger att det behöver vara mörkt i december? För att motverka mörkrets makter anordnar Trelleborgs kommun inte bara en utan två ljusfester i december. Den första äger rum den första advent, julskyltningssöndagen. Då lyser Kulturförvaltningen upp konst och träd i Stadsparken ackompanjerat till nyskriven musik.

 • Seminarium inför World Aids day

  I morgon den 1 december uppmärksammas World Aids Day världen över. På Rådhuset i Trelleborg hölls det därför under fredagen ett seminarium på temat sexuell hälsa och hiv.

 • Tekniska förvaltningen stänger receptionen

  Fr.o.m. onsdagen den 2 januari 2013 stängs tekniska förvaltningens reception på Rådhuset. Besökare ombeds vända sig till kommunens huvudreception, ingång från Algatan 13.

 • Tryggt kan blir tryggare

  Ett drygt 30-tal personer ägandes torsdagskvällen åt att göra Skegrie tryggare. Denna första trygghetsvandring i byn hade lockat ett dussintal bybor som tillsammans med företrädare för kommunledningen, räddningstjänsten, polisen, nattvandrarna och skolan identifierade faror och risker.

 • Trelleborgs framtid hur vill vi ha den?

  Trelleborg är en gammal stad - en av de äldsta i landet. Yngre än Lund men äldre än Malmö - och med ett födelseår som räknas från 1257. Då hade det emellertid bott människor i Trelleborg i flera hundra år, vikingarna slog sig ner på stranden till Östersjön redan under 900-talet.

 • Med liftkort mot arbetslivet

  Redo för arbetslivet. Och det har eleverna på Bastionskolan papper på… Som en av få skolor i landet får eleverna utbildning i hur man hanterar en lift. Under hösten har samtliga elever i årskurs 2 på Bygg och elprogrammen gått genom en teoretisk och praktisk utbildning som avslutats med prov och utbildningscertifikat.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa