Almedalen

Också 2017 deltog Trelleborgs kommun i politikerveckan i Almedalen. Trelleborgs seminarium ägde rum tisdagen den 4 juli och hade titeln: När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna.

 • Mer robotisering i Almedalen

  Arbetsmarknadschef Cecilia Lejon i Almedalen

  Trelleborgs seminarium på tisdagen om kommunens sätt att låta robotar sköta rutinhandläggning för att i stället ge mer tid åt medborgarna, blev mycket uppskattat. Tältet fylldes snabbt och många fick lyssna stående utanför.

 • Fullsatt på Trelleborgs seminarium

  Fullsatt!

  Stolarna tog slut när Trelleborgs kommun berättade om sitt arbete med robotisering och digitalisering under Almedalsveckan.

 • Samverkan får unga till skola och jobb

  Ola Johnsson, arbetsmarknadschef i Trelleborg

  Samverkan mellan skola och arbetsliv, klara regler och uppföljning. Det är några av framgångsfaktorerna när det gäller att få unga nyanlända in i det svenska samhället.

 • Tryggare Trelleborg i Almedalen

  Också Trelleborgs säkerhetschef Malin Ekblad kommer att medverka i ett seminarium i Almedalen i Visby. Malin Ekblad är utöver säkerhetschef i Trelleborg, Vellinge och Skurup också ordförande i Offsäk, branschorganisation för Offentlig säkerhet.

 • Trelleborg flitigt i elden i Almedalen

  Trelleborgs riksdagsledamot, tillika ordföranden i kommunfullmäktige i Trelleborg, Marianne Pettersson, har ett fullspäckat schema under Almedalsveckan.

 • Trelleborgsmiljonen på Almedalsveckan

  Startskottet på Trelleborgsmiljonen

  Kultur- och fritidschef Jörgen Flink kommer att delta på årets Almedalsvecka tillsammans med andra kommunala företrädare.

 • Trelleborgs jobb med nyanlända tema i Almedalen

  Trelleborgs metod att arbeta med nyanlända kommer att uppmärksammas i Almedalen. På tisdag i nästa vecka, 4 juli, kommer arbetsmarknadschefen Ola Johnsson att delta i ett seminarium som arrangeras av regeringens Delegation för unga och nyanlända till arbete, Dua.

 • Mer Trelleborg i Almedalen

  Cecilia Lejon, chef för Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg, kommer att tala om digitalisering vid flera tillfällen i Almedalen. Dels talar Cecilia vid Trelleborgs kommuns seminarium den 4 juli, dels ska hon medverka på HejDigitalt som i år har fokus på automatisering och robotisering.

 • Trelleborg åter på plats i Almedalen

  Trelleborgs kommun bjuder in till seminarium under Almedalsveckan.

  När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgana. Så är titeln på det seminarium som Trelleborgs kommun kommer att hålla i Almedalen i Visby i år. Tisdagen 4 juli blir Trelleborgs dag i vimlet i den gamla Hansastaden, och ämnena för dagen är digitalisering och infrastruktur.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?