Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Nya undersökningar på Phylatterion

  Saneringen av kvarteret Phylatterion vid Bryggaregatan/Ståstorpsgatan har diskuterats under en följd av år. Nu går arbetet in i nästa fas, i mitten av oktober startar arbetet med kompletterande undersökningar.

 • Se upp för vilt!

  Bild på rådjur

  Under hösten sker det många viltolyckor. Ta del av tipsen och var försiktig när du rör dig ute på vägarna.

 • Innovationsupphandling Syd – en unik satsning för att tillsammans utveckla samhällsservicen

  Med stöd av Vinnova och i nära samverkan med Upphandlingsmyndigheten har Trelleborg, Skurup och Ystad tillsammans utvecklat en arbetsmodell för att kunna arbeta med innovationsupphandling som strategiskt verktyg för att utveckla samhällsservicen.

 • Här är nya Kommunfullmäktige!

  Efter att Länsstyrelsen räknat klart de trelleborgska rösterna vet vi nu hur Kommunfullmäktige ser ut under denna mandatperiod.

 • Hon är nöjd med kommunens korttids- och växelvård

  Margareta Delinder har under sommaren kommit i kontakt med både korttids- och växelvårdsverksamheten i Trelleborg. "Jag är inte rädd för att själv hamna där någon dag" säger hon.

  Fler och fler får vård direkt i hemmet, men ibland är omvårdnadsbehovet större än så. Ibland behöver du plats på ett vård- och omsorgsboende, ibland behöver du växla mellan att bo hemma och på ett boende. Trelleborgsbon Margareta Delinder har under sommaren kommit i kontakt med kommunens korttids- och växelvård.

 • Det slutliga resultatet klart för kommunvalet i Trelleborg

  Nu har Länsstyrelsen räknat klart de trelleborgska rösterna och nu har vi ett slutligt valresultat för kommunen.

 • Rivningsarbetet i gång på Övre

  Rivningsarbete i gång på Övre

  I går började rivningsarbetet på den tidigare bussplanen Trelleborg Övre. Klockstapeln i byggnaden där Moxy tidigare låg har tagits tillvara och det finns förhoppningar om att klockan ska gå att reparera och få en ny placering.

 • Trelleborgs utveckling i fokus i Stockholm

  Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande, och Fredrik Geijer, kommundirektör, berättade om Trelleborgs styrkor och framtidsplaner på Business Arena Stockholm.

  Under två dagar finns Trelleborgs kommun på plats i Stockholm på mässan Business Arena.

 • Separerade föräldrar kan finna lösningar i samarbetssamtal

  Socialsekreterarna (från vänster) Catharina Winge, Moa Sjögärd och Moa Malm erbjuder samarbetssamtal för de separerade föräldrar som vill förbättra sin kommunikation och hitta lösningar som blir bra för barnen.

  Socialförvaltningen i Trelleborgs kommun erbjuder möjlighet för separerade föräldrar att hitta gemensamma lösningar med barnen i fokus. Nu går det att ansöka om samarbetssamtal direkt via kommunens webbplats.

 • Forskare med fokus på Alzheimers och artros träffas i Trelleborg

  Världsledande forskare inom de två högaktuella områdena Alzheimers sjukdom och artros kommer under veckan att samlas till en konferens i Trelleborg. Syftet med konferensen är att skapa möjlighet till utbyte mellan forskare från tillsynes skilda forskningsfält.

 • Vädjan från söt kanin gav 56% färre fimpar på marken

  Synliga askkoppar får fler att fimpa rätt.

  I våras genomfördes ett projekt för att minska nedskräpning av fimpar på busshållplatser i Trelleborgs, Lunds och Ystads kommun. Utvalda hållplatser fick sällskap av nikotinkaninen som försökte sluta röka. Gula synliga askkoppar sattes upp på busshållplatserna och gröna rutor visade vägen till askkopparna.

 • Samarbete kan underlätta utredning

  Trelleborgs kommun och polisen arbetar sedan lång tid tillbaka tillsammans för att öka tryggheten i Trelleborg. Sedan förra höstens incidenter på bland annat biblioteket och Gasverket, har samarbetet intensifierats.