Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Kuststad 2025 visar upp utvecklingsförslag

  Visionsbild av logistikcenter.

  På tisdag den 17 juli finns chans att se tre olika förslag på hur Business center Trelleborg kan utvecklas på östra verksamhetsområdet. Stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 håller öppet i lokalen på Algatan 5 klockan 11-14.

 • Skörda säkert

  Skörda säkert på torra fält. Vi är nu nära skördetider och det extremt torra vädret gör att bränder lätt kan uppstå i samband med tröskning.

 • Trelleborgarnas sparsamhet lönar sig!

  Den 1 juni gick Trelleborgs kommun ut med en vädjan till alla VA-abonnenter att hushålla med dricksvattnet. En vädjan är första åtgärden för att minska vattenanvändningen så att ett bevattningsförbud inte behöver utfärdas. Det föreligger alltså i dagsläget inte ett officiellt förbud att vattna eller använda dricksvattnet för annat ändamål än mat, dryck och hygien.

 • Befolkningssiffrorna åter uppåt

  Efter att befolkningen i Trelleborgs kommun minskade något i mars och april vände siffrorna åter uppåt i maj månad. Ökningen i maj var 17 personer och under årets första månader blev det 58 nya trelleborgare vilket totalt är 44 653 personer.

 • Vigselakt på vikingavis

  Gunilla Lundström och Magnus Leandersson gifte sig under årets vikingamarknad på Trelleborgen.

  Till ljudet från vikingatida instrument sa Gunilla Lundström och Magnus Leandersson ja till varandra vid årets vikingabröllop på Trelleborgen.

 • Landshövdingen pratade parkering vid Smygehuk

  Ola Melin och Anneli Hulthén från länsstyrelsen besökte Smygehuk för att diskutera parkeringsfrågan med Torbjörn Karlsson och Rune Brandt.

  I måndags bjöd kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson ut landshövdingen och länsöverdirektören till Smygehuk. Syftet var att visa upp Skandinaviens sydligaste udde – och att prata om problemen med parkering som uppstått där sedan dispensen för strandskydd överklagats.

 • Årets vikingaslag närmar sig!

  Vikingar.

  Kom och upplev vikingatiden! Förundras över hantverksskickligheten, känn doften av eldarna, mys på vikingagården och heja på din favoritkrigare. Vi ser också fram emot ett hejdundrande ljuvligt bröllop på vikingavis under fredagen.

 • Visionsbilder för östra verksamhetsområdet visas upp

  Utvecklingsförslagen för Business center Trelleborg visades upp under ett mingel för speciellt inbjudna gäster. Även allmänheten kan ta del av förslagen.

  Den 28 juni blev tre olika utvecklingsförslag för Business center Trelleborg offentliga. Under sommaren visas visionsbilderna och idéerna upp för allmänheten i utställningslokalen på Algatan 5.

 • Skarpskyttens pendlarparkering avgiftsbeläggs

  Från och med 1/9 kommer Pendlarparkeringen Skarpskytten vara avgiftsbelagd. I dagsläget är beläggningsgraden på parkeringsytan väldigt hög och det är svårt för många pendlare att hitta en lämplig parkeringsplats inom rimligt avstånd till Trelleborgs centralstation. För att öka tillgängligheten till parkeringsplatserna för personer som pendlar avgiftsbeläggs parkeringen.

 • Tre förslag för utveckling av Business center Trelleborg

  Palmhus och boulevard föreslås skapa en entré till Business center Trelleborg.

  Under våren 2018 har tre konsultteam arbetat fram förslag på hur östra verksamhetsområdet kan utvecklas till ett business center. Nu är utvärderingen klar – och förslagen kan visas upp för allmänheten.

 • Trelleborg på plats 26 av 290 i kommunrankning

  Lina Wedin Hansson, chef Hållbar utveckling

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 26 av 290 när landets bästa miljökommuner utses, och på en femteplats av kommunerna i Skåne. Det är en stor förbättring jämfört med plats 43 i förra årets rankning.

 • 45 år i kommunens tjänst – nu tackar Bodil för sig

  "Jag har alltid trivts och jag har haft förmånen att få utvecklas i kommunen". Det säger Bodil Szegfü som nu tackar för sig efter 45 år i kommunens tjänst.

  Bodil Szegfü har jobbat för socialförvaltningen i Trelleborg i 45 år. Hon minns tillbaka på resan som började som hemsyster och slutade på anhörigstödcenter.