Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Förlängning av samråd för ringväg och hamninfart

  Det pågående samrådet för detaljplanerna för Östra ringvägen och Östra hamninfarten förlängs till och med den 6 februari 2020.

 • Förslag på ny detaljplan för Böste västra

  Vy från sydväst - Böste västra

  Ett förslag på ny detaljplan för "Böste västra" finns nu ute för samråd. Fram till och med 12 februari kan den som bor i anslutning till området, eller på annat vis är sakägare, lämna in synpunkter på förslaget.

 • Tio år på Torget

  Nu är det 10 år sedan Trelleborgs Museum öppnade på Stortorget. Det vill vi fira den 18 januari, med kaffekalas, fritt inträde och nya gobitar i Bian. Firandet pågår kl 11-15. Välkommen!

 • Detaljplaner för ringväg och hamninfart på samråd

  Röd färg markerar planområde för Östra ringvägen och gul färg markerar planområde för Östra hamninfarten.

  Under tre veckor kan allmänhet, föreningar, myndigheter och andra organisationer ta del av kommunens förslag till detaljplaner för östlig ringväg och ny, östlig hamninfart. Vid flera tillfällen finns möjlighet att träffa kommunens representanter och ställa frågor om planerna.

 • Språkväxten ska utveckla elevers samtal

  Konstverket Språkväxten, Västervångskolan

  Med körsång och fyrverkerier invigdes igår konstverket Språkväxten på Västervångskolan i Trelleborg. Konstverket har skänkts som gåva till skolan av Greta och Johan Kocks stiftelse för Trelleborgs stads försköning.

 • Sportlov på Trelleborgen

  Oden och Sleipner

  I lågans sken berättar vi sagor om gudavärldens klokaste gestalt - Oden. Mystisk, trollkunnig, kraftfull, fruktad och allsmäktig. Hur blev han så vis, var fick han sin häst ifrån och vad hände egentligen med sonen Balder?

 • Låt julgranen bli till värme

  Traditionsenligt bjuder Trelleborgs Fjärrvärme AB i januari in till öppet hus på Östervångsverket. Lämna i din julgran och se den förvandlas till flis som sedan används i fjärrvärmeverket.

 • Gott nytt år!

  Gott nytt år! Firar du in det nya året med fyrverkerier, ber vi dig visa hänsyn till både djur och människor i din närhet. Inom detaljplanerat område får fyrverkerier endast användas mellan klockan 16.00 på eftermiddagen den 31 december och klockan 04.00 den 1 januari. Det finns också lite nya regler kring hantering av fyrverkerier som är bra att ha koll på.

 • God jul

  God jul från Trelleborgs kommun! Vi önskar alla en god, lugn och fridfull jul.

 • Ny samhällsbyggnadschef börjar i vår

  Anna Thott blir ny samhällsbyggnadschef i Trelleborg. Det beslutade kommunstyrelsen på sitt sammanträde i veckan. Anna kommer närmast från en tjänst som plan- och byggchef i Höganäs och ser framemot att engagera sig i alla stora och spännande utvecklingsprojekt i Trelleborg.

 • Första spadtaget för Familjens hus i Anderslöv

  Första spadtaget för Familjens hus i Anderslöv. Från vänster: Ulrica Falck, utbildningschef förskolan, Maggie Åkerblom rektor i Alstad och Anderslöv, Per Tylberg, Curahill fastigheter, Thomas Ellkvist, vd MVB, Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande, Charlotta Åkesson, chef för vårdcentralen i Anderslöv, Birte Sandberg (C), ordförande i primärvårdsnämnden, Region Skåne och Lennart Höckert (S), oppositionsråd i Trelleborg

  I onsdags togs första spadtaget för Familjens hus i Anderslöv. Den nya byggnaden ska stå klar under hösten 2021 och ska bland annat inrymma en familjecentral, äldreboende och förskola.

 • Intressanta ärenden på årets sista kommunstyrelse

  Idag samlades kommunstyrelsen för årets sista sammanträde. Under året har totalt cirka 350 ärenden hanterats i kommunstyrelsen och idag avrundades året med ett sista möte.