Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Vänd på kärlet för trädgårdsavfall

  Trädgårdsavfallskärlet ska stå med hjulen och handtaget vända mot gatan/vägen. Tack!

  Nu börjar säsongen för hämtning av trädgårdsavfall. En viktig nyhet för dig som har ett sådant abonnemang är att du måste vända på kärlet.

 • Första spadtaget - nu börjar hälsohuset i Trelleborg byggas

  Gemensamt krafttag. På en tomt i norra delen av lasarettsområdet i Trelleborg börjar nu ett hälsohus att byggas. Från vänster: Lennart Höckert, socialnämndens ordförande, Josephine Nilsson, äldrepedagog på Gyllengårdens dagverksamhet, Anica Pasarikovska, undersköterska på korttidsenheten och Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande.

  Äldreboende, korttids- och växelvård samt dagverksamhet för personer med demenssjukdom ska rymmas i nytt hälsohus. Under fredagen tog personal och politiker ett gemensamt första spadtag.

 • Vad tycker trelleborgarna och företagarna om Trelleborg?

  Mattias Wikner t.v. och Linus Andersson t.h.

  Torsdagsmorgonens näringslivsfrukost gick i statistikens tecken. Trelleborg kommuns Kvalitetschef Mattias Wikner och verksamhetsutvecklare Linus Andersson berättade vad trelleborgarna tycker om Trelleborg och kommunens service.

 • Regionala kärnor och tillväxtmotorer

  Kan Regionala kärnor och tillväxtmotorer vara medskapare i regional tillväxt och utveckling? Kan det vara en förutsättning?

 • VM-uppladdning på Söderslättshallen

  Goalball

  Svenska landslaget i Goalball spelar en uppvisningsmatch i Trelleborg lördag 24 mars klockan 15.00 i B-hallen på Söderslättshallen. Svenska landslaget i Goalball laddar upp för fullt inför Världsmästerskapen i Goalball i juni.

 • Blixtlåsets regionsfinal i Trelleborg

  Onsdagen den 14 mars är Söderslättsgymnasiet arrangör av innovationstävlingen Blixtlåsets distriktsmästerskap. Det är 34 lag från hela Skåne som tävlar om vem som har årets mest uppfinningsrika idé och går vidare till riksfinalen.

 • Start för hämtning av hushållsavfall vid fritidshus

  Vecka 11 och 12 startar säsongen för hämtning av hushållsavfall för dig som har abonnemang för fritidshus.

 • Nu är det nolltolerans som gäller!

  På torsdagseftermiddagen träffades Kommunstyrelsens arbetsutskott förstärkta med fritidsnämndens och socialnämndens ordförande för att diskutera problemen i Trelleborgs centrum som har lett till att Gasverket har tvingats stänga tillfälligt.

 • Elever ger namn åt ny skola

  Från vänster: Annie Björnqvist, Sven Lindkvist, Kevin Hedenvang, Albin Nilsson och Leon Beiqi Sandgren

  Till höstterminen 2018 ska den nya Västervångskolan stå klar för 850 elever. Namnet på skolan har eleverna själva fått vara med att rösta fram. Den nya skolan ersätter nuvarande Lillevångskolan och Vannhögskolan.

 • Klartecken för 207 nya lägenheter i Trelleborg

  Förslag från Strandberg Arkitektur hur korsningen Hedvägen och Johan Kocksgatan kan komma att se ut. Bilden är endast en illustration och kan komma att ändras.

  Under tisdagen 6 mars gav Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsnämnd klartecken för 207 nya lägenheter i centrala Trelleborg, varav 72 är tänkta för äldre. Planerna innebär också möjligheter till större och bättre skolgård för eleverna på Kunskapsskolan.

 • Bildningsnämnden beslutar om namn på ny skola och avveckling av familjecenter

  På bildningsnämndens möte den 7 mars 2018 beslutades att den nya skolan som ersätter nuvarande Lillevångskolan och Vannhögskolan ska heta Västervångskolan.

 • Nu ser vi fram emot nästa steg!

  Deltagarna checkar in på den sjätte och sista lärträffen i Trelleborgsmodellen.

  Igår samlades deltagarna i utvecklingsprogrammet Trelleborgsmodellen för den sjätte och sista lärträffen.