Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Vattenläcka på Järnvägsgatan

  Arbeten med att laga en vattenläcka på Järnvägsgatan har påbörjats och även boende på Hantverkargatan påverkas.

 • Ljudkonst vid Centralstationen invigd

  Michael Segerström deltog i invigningen av ljudinstallationen Stanna upp.

  Stanna upp. Det är titeln på Trelleborgs kommuns senaste konstverk men också en uppmaning till alla som passerar Centralstationen.

 • Ny e-tjänst för effektivare hantering av felanmälan

  Nu har kommunens olika verksamheter gått samman för att skapa en gemensam e-tjänst för att göra felanmälningar så smidiga som möjligt för trelleborgarna. Och i och med att felanmälan direkt hamnar hos den ansvariga verksamheten så blir det även snabbare och effektivare för kommunen.

 • Välkommen på visning i Kulturmagasinet!

  Kulturmagasinets lanthandel

  Nu har Trelleborgs Museum öppnat Kulturmagasinets ovanvåning för visning! Här finns allt! Skiraste glas från Trelleborgs glasbruk och robust brukskeramik tillverkad av Söderslätts fina lera. Roliga leksaker, bastanta kistor, finurliga grammofoner och mycket mer. Dessutom en skolsal där det gäller att hålla sig i skinnet och en handelsbod där det vattnas i munnen!

 • Sommarhämtning av hushållsavfall snart slut för i år

  Årets sommarhämtning av hushållsavfall upphör vecka 43 respektive vecka 44.

 • Gammalt möter nytt under stadsvandring

  Trelleborgs kommun och Föreningen Gamla Trelleborg arrangerar stadsvandringarna tillsammans.

  Från tågstation via busstorg till en ny, grön stadsdel? Tillsammans med föreningen Gamla Trelleborg bjuder kommunen in till stadsvandring i Övre och Stadsparkskvarteren där deltagarna får blicka båda bakåt och framåt.

 • Tryckta buss- och tågtidtabeller försvinner i december

  Buss 146 mot Malmö

  Efter flera år av minskad upplaga har Skånetrafiken beslutat att inte trycka några fysiska tidtabeller till tidtabellsskiftet i december.

 • Industrinatten visar Trelleborgselever vägen till framtidens jobb

  Industrinatten 2017

  Den 12 oktober öppnade ett tjugotal industriföretag sina dörrar för våra ungdomar varav tre företag i Trelleborg. Industrinatten är en möjlighet för våra elever, att på samma kväll få se och uppleva olika arbetsplatser som ger spännande jobb!

 • Höstfest på träffpunkt Akka

  På lördag är det dags för den årliga höstfesten på Akka. Samtidigt har träffpunkten invigning av Café Jukebox.

 • Trelleborg medskapare av digital kommun i framkant

  Trelleborg var en av 20 utvalda kommuner att delta i SKL-programmet LEDA för smartare välfärd. Den samlade erfarenheten och kompetensen resulterade i Mittköping, en digital kommun i framkant.

  LEDA för smartare välfärd avslutades med att den fiktiva kommunen Mittköping invigdes.

 • Tidskapsel för framtidens elever

  Tidskapselnedläggning med Jack och Tim med flera vid Skegries skolbygge 20171018

  Skegrie skola växer så det knakar och man bygger ut skolan. En större matsal, ny idrottshall och nya lokaler är på gång. Under onsdagen kom man fram till en milstolpe då elever från förskoleklassen upp till sexan la ner två tidskapslar i betongfundamentet under den nya tillbyggnaden.

 • Intervjufilmer på Trelleborgs Museum

  Målningar i utställningen Trelleborg genom konstnärsögon på Trelleborgs Museum. På bilden målningar av Lennart Rydberg, Johan Nilsson, J Olsson och Hans Björk

  Under oktober månad visas föreningen Gamla Trelleborgs fina intervjufilmer på Trelleborgs Museum. Passa även på att se föreningens utställning med Trelleborgsbilder.