Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Bibliotekets femåringsparad

  Varje läsår får alla kommunens femåringar en bok. Boken väljs ut i samråd med förskolepersonalen och distribueras av biblioteket. Barnen och pedagogerna jobbar med boken under läsåret och allt kulminerar i den fantastiska femåringsparaden i maj månad.

 • Välkomna till Fagerängsdagen

  Fagerängsdagen

  Fredag 24 maj klockan 15 - 20.30 arrangeras traditionsenligt Fagerängsdagen på Syster Jennys väg 6. På programmet finns förutom dans och musik även bokbuss, fiskedamm, grillning, loppis och mycket mer. Gratis entré.

 • Trelleborg bidrar till att stärka innovationskraften i Skåne

  Bildningsförvaltningen och avdelningen för hållbar utveckling medverkar i Skåne Innovation Week och erbjuder fyra lokala aktiviteter under perioden 23-29 maj. Aktiviteterna lyfts också fram i samband med Skåne Innovation Day och under kick off för InnoCarnival Skåne 2020.

 • Trelleborg rusar i Svenskt Näringslivs undersökning

  Trelleborgs kommun ökar mest i det sammanfattande omdömet, bland alla Sveriges kommuner i årets undersökning, kring det lokala företagsklimatet som görs av Svenskt näringsliv.

 • Nu är årets sommarlovsprogram klart

  Sommarlovskul i Trelleborg

  Trelleborgs kommun arrangerar gratis sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år tillsammans med lokala ungdomsföreningar. Träffa nya kompisar, prova på både kultur och idrott och återkom sedan till föreningsverksamheten till hösten!

 • Ännu ett steg närmare inriktningsbeslut för Business center

  Visionsbild av logistikcenter.

  I veckan träffades representanter från näringslivet och Trelleborgs kommun för att diskutera förslaget till framtida struktur och profil för östra verksamhetsområdet. Som en del av projektet Kuststad 2025 ska området utvecklas till Business center Trelleborg.

 • Dialogmöte om planer för västra verksamhetsområdet

  Synpunkter och förbättringsförslag samlades in under dialogmötet om västra verksamhetsområdet i Trelleborg.

  Fastighetsägare och verksamhetsutövare var under onsdagen inbjudna till dialogmöte kring framtidsplanerna för västra verksamhetsområdet.

 • Succé för Palmsläppet

  Palmsläppet 2019

  De allra första palmutmärkelserna delades ut under Palmsläppet 18 maj. Trelleborgs kommun och Trelleborg Citysamverkan riktar ett varmt tack till alla som deltog. Tack bästa besökare för att ni kom. Vi ses nästa år igen!

 • Ny tobakslag införs den 1 juli

  Enligt den nya lagen krävs tillstånd för att sälja tobak. Lagändringen innebär också att rökförbud utökas till att gälla vissa allmänna platser utomhus.

 • Serieteckning på Kulturskolan

  Uppslag ur Freja Erixåns serierbok, Över min döda kropp, Kartago förlag 2019.

  I höst startar en kurs i serieteckning på Kulturskolan..

 • Palmsläpp, modevisning och blåsmusik

  Palmer i Trelleborg

  Lördag 18 maj firas Palmsläppet klockan 10-14 på Rådhustorget och Algatan med musik, modevisning, hantverk, erbjudanden och lokala smaker.

 • Brandkårens historia del av Palmsläppet

  Brandstationen i Trelleborg

  I samband med palmernas återkomst den 18 maj passar Räddningstjänsten och föreningen Gamla Trelleborg på att uppmärksamma räddningstjänst förr och nu. Mellan klockan 11 och 13 är det öppet hus i den gamla byggnaden på Nygatan, som nästa år överges till förmån för nya Trygghetens hus på norr.