Familjecentralen

På Familjecentralen Bryggan samlas flera olika professioner som arbetar tillsammans kring barnfamiljen. Här finns mödrahälsovård genom Barnmorskegruppen Öresund, barnhälsovård från Region Skåne samt öppen förskola och socialrådgivning från Trelleborgs kommun. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och föräldrar.

Öppen förskola

Alla barn och vuxna är välkomna hit. Vi umgås, utbyter erfarenheter, leker och har pedagogiska aktiviteter varje dag. Verksamheten är kostnadsfri, du väljer själv när du vill komma och gå inom öppettiderna. Du som vuxen följer med ditt barn och ansvarar för barnet under vistelsen här.

Vår personal, med lång pedagogisk erfarenhet, finns tillhands för de frågor och funderingar som du kanske vill lyfta fram.

Barnen får leka i en barnvänlig miljö och tillsammans med dig ta del av aktiviteter som sångstund, skapande, sagoläsning, utedagar med mera.

Vi gör utflykter i vår närmiljö samt firar våra högtider tillsammans.

Vi erbjuder även språkkafé, spädbarnsmassage, föräldrakurserna ABC och Komet samt temaföreläsningar med inbjudna gäster eller med våra sköterskor/barnmorskor/socialrådgivare.

Föranmälan krävs

För att undvika trängsel och för att alla ska få en trivsam stund på öppna förskolan måste vi begränsa antalet platser. Därför behöver du som förälder föranmäla ditt besök samma dag som du vill komma. Detta gör du genom att sms:a oss på nedanstående telefonnummer.

Mobil: 070-881 79 29

Telefon: 0410-73 37 29

Följ oss gärna på Facebook där du hittar senaste information om öppettider, aktiviteter, etc.

Barnmorskemottagning

Varmt välkomna till Barnmorskegruppen Öresund. Vi erbjuder graviditetsövervakning med ultraljud, gynekolog och en unik förberedelse inför förlossning och föräldraskap så att er graviditetstid blir fylld av trygghet, inspiration och glädje. Här får du även hjälp med preventivmedel, cellprov, sexuell hälsa och sexologmottagning.

Besöken hos oss är kostnadsfria.

För att boka tid: ring 0771-191 191 eller boka online via www.bmgo.se.

Barnavårdscentral

När du har fått barn är du välkommen till oss på barnavårdscentralen. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.

Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.

Våra öppettider och kontaktuppgifter:

  • Måndag-fredag 8.00-17.00
  • Telefon: 0410-359887, 0410-359895, 0410-359816
  • Tidsbokning via kallelser från BVC alternativt telefon.

Barnavårdscentralen Centrumkliniken har mer information på Region Skånes webbplats

Barnavårdscentralen Fagerängen har mer information på Region Skånes webbplats

Socialrådgivare

På Familjecentralen Bryggan finns också en socialrådgivare. Socialrådgivaren har bred kompetens om sociala frågor och hit kan barnfamiljer eller blivande föräldrar vända sig för råd och stöd, till exempel i frågor som rör relationsproblem, föräldrarollen eller gränssättning. Socialrådgivaren kan lotsa vidare om ditt bekymmer bättre avhjälps någon annan stans.

Kontakten med socialrådgivaren är kostnadsfri, ingen journalföring sker och samtalen omfattas av sekretess.

För mer information och boka tid: 0410-73 42 87.

Familjecentralen

Besöksadress

Kontinentgatan 4
231 42 Trelleborg

Familjecentralen består av olika verksamheter med olika telefonnummer och tider (se under respektive verksamhetsrubrik).

Under följande tider är samtliga verksamheter bemannade:
Måndag: 8.30-12 och 13-15.30
Tisdag: 8.30-12
Onsdag: 8.30-12 och 13-15.30
Torsdag: 8.30-12 och 13-15.30
Fredag: 10-13

Socialförvaltningen