Hemester - semester på hemmaplan

Semester i coronatider, går det? Självklart går det – lika självklart som att vi ska hålla händerna rena, avståndet till varandra och inte resa i onödan. Vi vet att coronapandemin gör att sommaren 2020 blir annorlunda för många av oss, och vi vet att fler trelleborgare än någonsin kommer att befinna sig på hemmaplan när semestern kommer, oavsett hur vädret blir.

I Trelleborg finns många fina stränder. (Copyright).

Fotograf: Jenny Brandt, Visit Trelleborg

Du som vill fira hemester (semester hemmavid) och har lyckan att bo i Trelleborgs kommun har många spännande, utmanande och rofyllda upplevelser att se fram emot i sommar. Häng med oss ut i vår fantastiska kommun. Upptäck nya smultronställen och återupptäck sådana du glömt.

Vi tipsar hela sommaren

Hela sommaren lägger Trelleborgs kommun ut hemestertips på Facebook.

Följ oss på Facebook: Trelleborgs Kommun Sydligast.
Kolla Visit Trelleborgs webbplats för hemesterinspiration.

Inspiration

Ett vykort med tips inför din hemester har skickats ut till samtliga hushåll i kommunen.

Fotograf: Fanny Nyberg

För den kulturella

Är vädret dåligt och vinden råkall – eller värmeböljan kväljande – finns räddningen i Trelleborgs kommuns högklassiga kulturinstitutioner. Våra fina museer håller förstås öppet och bjuder på spännande, intresseväckande och bildande utställningar för hela familjen – hela sommaren. Våra bibliotek som hållit stängt under våren på grund av pandemin, öppnar på nytt i juni så att du kan säkra hemesterns läsupplevelser i hängmattan. Du vet väl att biblioteket fortsätter att erbjuda både take away och hemleverans av böcker? Gör sommaren 2020 till Kultursommaren!

För den aktiva

Cykelleder och vandringsleder. Motionsslingor, utomhusgym och multiarenor för spontanidrott. Om du vill hålla igång utomhus i sommar kan Trelleborgs kommun bjuda dig på nya utmaningar nästan varje dag. Promenera på Skåneleden, spana sälar från vårt nya sältorn i Skåre, eller maxa din muskelmassa på Trelleborgs nya utomhusgym vid Dalköpingeån.

För strandälskaren, badkrukan och frilufsaren

Trelleborgs kommun har hela nio badplatser fördelade på mer än fyra mil vacker kust! Här kan du sola, strosa eller duka upp till picknick, och vattnet kan faktiskt vara varmt även en svensk sommar. Är du badkruka eller bara föredrar att bada i pool finns Anderslövs friluftsbad med bassänger för stora och små, boule, beachvolley, sandlåda och grill. Föredrar du gröna gläntor och fågelsång framför Östersjöns vida horisont har Trelleborg faktiskt skog både i Albäck och i naturområdet Gabelljung, dit du förresten kan cykla om du vill.

För den unga och ungdomliga

Är du för ung för ett av alla de kommunala sommarjobben och för gammal för att hänga med föräldrarna finns massor av skoj i sommar – tänk bara på att hålla avstånd till kompisarna! Sommarlovsprogrammet är späckat och uppdateras hela tiden. Vad sägs om hoppborgar, pop up-bokcykel och trollerishow? Eller vattenverkstad, musei-workshop och snabblån av utrustning av Fritidsbanken Pep Up? Fritidsgårdarna kör succén Sommaronsdag – kolla programmet i appen UNG I TRELLEBORG! Och för att du, dina kompisar och dina föräldrar ska vara trygga finns kommunens trygghetsvärdar på plats där de behövs i sommar.

Kommunledningsförvaltningen