Trelleborgs kommun följer utvecklingen kring coronaviruset och sjukdomen covid-19 och agerar med stöd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Ta del av aktuell kommuninformation samt rekommendationer och regler. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola.

Allmänna frågor om viruset hänvisar vi till telefon 113 13.

Information på andra språk

På krisinformation.se finns information om coronaviruset på flera olika språk.

Källkritik

Det florerar en hel del felaktig information kring coronaviruset och covid-19. Tro inte på allt du läser och var källkritisk till informationen du tar del av.

Sprid inte vidare information du inte är säker på att stämmer.

Bakgrund

Covid-19 är det officiella namnet för sjukdomen som orsakas av coronaviruset SARS-CoV-2, som upptäcktes i Kina i slutet av 2019. Covid-19 står för coronavirus disease 2019.

Viruset överförs genom kontakt med en sjuk person eller när denna hostar eller nyser, så kallad droppsmitta. De allra flesta blir bara lindrigt sjuka med luftvägssymtom som går över av sig själva, men vissa drabbas av allvarligare sjukdom som lunginflammation.

Kommunledningsförvaltningen