Yrkeshögskolan i Trelleborg startar två nya utbildningar

Publicerad:

Till hösten startar Yrkeshögskolan i Trelleborg två nya utbildningar inom hälso- och sjukvårdsområdet och socialt arbete. Utbildningarna är inriktade mot framtida behov av kompetens inom digitalisering och riktar sig till yrkesverksamma som behöver förnya sin kompetens.


– Det här ger yrkesverksamma personer inom vård- och omsorg en möjlighet till kompetensutveckling och nya utmaningar inom sitt yrke. Det ligger dessutom i linje med det arbete kring digitalisering som pågår i Trelleborgs kommun, säger Camilla Kronholm, rektor på Yrkeshögskolan i Trelleborg.

De två utbildningarna i Trelleborg ingår i Yrkeshögskolans nya koncept med korta utbildningar som ska erbjuda fördjupad, breddad eller förnyad kompetens i arbetslivet. Yrkeshögskolan Trelleborg ansökte i februari om att starta tre korta utbildningar till hösten. Två av utbildningarna blev beviljade och nu jobbar man för fullt för att förbereda inför kursstart.

– Det betyder mycket för Trelleborgs kommun att Yrkeshögskolan börjar få fäste och ger möjlighet till Trelleborgare att läsa högre studier på hemmaplan, säger Camilla Kronholm.

Utbildningarna som startar i augusti/september är Digitalisering inom vård, omsorg och socialt arbete (40 yh-poäng) och Välfärdsteknik (40 yh-poäng).