Stor satsning på stöd till lokala företag

Publicerad:

Det åtgärdspaket för näringslivet som kommunstyrelsen beslutade om i våras kompletteras nu med ytterligare punkter för att underlätta för företagarna att ta sig igenom coronapandemin. Kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunledningen har nu beslutat att köpa in och dela ut Citykort laddade med 600 kronor till kommunens anställda.

Trelleborgs kommun sätter in ytterligare åtgärder för att stötta näringslivet genom coronapandemin.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

I april delade Trelleborgs kommun ut Citykort värda 400 kronor till de anställda som en del i åtgärdspaketet, men i och med Regeringens beslut om tillfällig skattefrihet för gåvor upp till ett värde på 1 000 kronor finns nu möjlighet att dela ut ytterligare presentkort att handla för och därigenom stödja det lokala näringslivet.

– Kommunen väljer nu att återigen hjälpa det lokala näringslivet. Detta är den andra tydliga satsning på näringslivet i Trelleborg under rådande omständigheter detta helt speciella år. Vi hoppas att få en liknande effekt som i våras när medlemsantalet ökade kraftigt inom Citysamverkan. Det innebär att stödet bygger näringslivet för ett liv efter corona, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M).

– Utöver själva satsningen har jag följande meddelande och råd att ge till företag och invånare i kommunen. Företagare – anslut er till Citysamverkan. Och alla ni företag som finns i kommunen och ska ge en julklapp, köp citykort till era medarbetare! Tillsammans måste vi nu agera och handla lokalt om den lokala handeln och de lokala  restaurangerna ska finnas kvar efter pandemin. Vi ser ändå ljuset i andra sidan av tunneln.

Cirka 80 företag både i och utanför centrum är anslutna till Trelleborg Citysamverkan som tillhandahåller korten.

Kommunledningen planerar dessutom för att handeln i centrum ska kunna flytta ut sin verksamhet under julhandeln för att minska trängseln inne i butikerna. En del praktiska detaljer håller på att snabbutredas för att man omgående ska kunna gå ut med ett erbjudande till affärsidkarna.

– Vi gör vad vi kan för att underlätta för både företag och trelleborgare för att vi ska oss igenom den här tiden. Ett starkt näringsliv är en förutsättning för att kommunen ska kunna växa och utvecklas, det vi satsar nu kommer gynnar alla i längden, säger Zouhair Arabi-Eter, avdelningschef för näringsliv i Trelleborgs kommun.