Spola rätt, undvik hushållspapper i toaletten

Publicerad:

På sistone är vi många som har mötts av tomma hyllor där toalettpappret brukar stå i affären. Spolning av hushållspapper och våtservetter orsakar problem med driftstopp i avloppsledningsnät och pumpstationer. VA-avdelningen behöver er hjälp med att endast spola ned toalettpapper.

När toapappret är slut händer det att vi måste torka oss med annat papper på toaletten. Det vanligaste är att hushållspapper används, som sedan spolas ned i toaletten. Det orsakar problem med stopp och översvämningar, både i enskilda fastigheter och i kommunens ledningar och pumpstationer.

Vi ber er att endast spola ned toalettpapper och sådant som kommer inifrån kroppen i toaletten. Hushållspapper, våtservetter och näsdukar löses inte upp lika lätt och ska därför slängas i papperskorgen.

Det här gäller alltid, men är extra viktigt i dessa tider. Om vi skulle hamna i en situation med hög sjukfrånvaro i driftorganisationen, kan det ta längre tid än vanligt att åtgärda problem som uppstår.

Ha alltid en soptunna på toaletten så är det lätt att slänga annat papper på rätt plats om toalettpappret har tagit slut.

Tack för din hjälp!