Snart dags för den nationella anhörigdagen

Publicerad:

Den 6 oktober infaller den nationella anhörigdagen. I vanliga fall uppmärksammas dagen med fysiska föreläsningar men i år blir det lite annorlunda.

Trelleborgs kommun tipsar om ett kostnadsfritt webbinarium som hålls av Nationellt kompetenscentrum för anhöriga (NKA). Det äger rum på själva dagen, den 6 oktober, klockan 10-11.30. Anmälan ska göras senast den 4 oktober.

Socialminister Lena Hallengren håller inledningstal och Mark Levengood är moderator. Deltagarna får ta del av hur anhörigstödet ser ut i Sverige i förhållande till övriga Europa och det blir samtal kring vad som kan göras bättre i arbetet med att stödja anhöriga.

Mer information och anmälan till webbinariet

Vem är anhörig?

Anhörig är den person som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. Som anhörig kan man vara till exempel partner, förälder, barn, barnbarn, sammanboende, vän eller granne.

Att ge vård och stöd till någon i sin närhet faller ofta inom ramen för det självklara. Därför är det heller inte helt lätt att inse att man själv är anhörig.

I Trelleborg finns två anhörigkonsulenter som du kan kontakta om du önskar stödsamtal.

Mer information om Anhörigcenter och kontaktuppgifter