Smiley-symboler i karta visar bra matställen i Trelleborg

Publicerad:

Sedan flera år tillbaka använder Trelleborgs kommun premieringssystemet med Smileydekaler, för att uppmärksamma de verksamheter som är bäst på livsmedelshantering i kommunen. Nu finns även en karta som ska hjälpa konsumenter att lätt hitta rätt. En glad gubbe i kartan visar att matstället har bedömts som utmärkt vid den senaste livsmedelskontrollen.

En glad gubbe i kartan visar att matstället har bedömts som utmärkt vid den senaste livsmedelskontrollen.

Trelleborgs kommun vill uppmärksamma och uppmuntra de matställen som är bäst på livsmedelshantering i kommunen. Som ett led i det arbetet har kommunens livsmedelsinspektörer tillsammans med kollegor inom geodata tagit fram kartan med glada gubbar.

Karta för konsumenter

Christer Weber, livsmedelsinspektör på Trelleborgs kommun, berättar:

– Smileykartan riktar sig först och främst till konsumenterna, som nu lätt via kartan får en överblick över de matställen i kommunen som har bedömts som utmärkta vid den senaste livsmedelskontrollen.

Smileydekalen gör det möjligt för konsumenter att göra medvetna val utifrån vilka matställen som har bäst system för livsmedelssäkerhet och korrekt livsmedelsinformation. En smileydekal delas ut till de matställen som klarar kriterierna för att placeras i Livsmedelsverkets erfarenhetsklass A. Det handlar om restauranger, caféer, butiker, snabbmatställen, men även skol- och förskolekök, personalrestauranger och vårdverksamheter.

– Kartan är framtagen som en service till kommunens invånare. Vi vill även att den ska fungera som en morot för alla matställen för att jobba vidare med sin hantering i strävan mot erfarenhetsklass A, vilket i sin tur leder till att verksamheten erbjuds Smileypremiering, fortsätter Christer Weber.

Länk till kartan

Smileypremierade matställen i Trelleborg.

Smiley-premiering

Läs mer om Smiley-premiering.