Aina Andersson skriver under revisionsberättelsen. Klas Regland, Leif Kristofersson och Therese Gynnstam väntar på sin tur.

Fotograf: Lena Näslund

Revisionen hade utomhusmöte inför fullmäktige

Publicerad:

Videosammanträde ena dagen och utomhusmöte nästa. Den förtroendevalda revisionen i Trelleborgs kommun träffas på nya sätt under coronapandemin.

På onsdagen skulle de elva ledamöterna i revisionen skriva under revisionsberättelsen som ska behandlas i kommunfullmäktige nästa vecka. Alla ledamöter måste bekräfta med sin namnteckning, eller med ett formellt e-postmeddelande, att de står bakom revisionsberättelsen.

För att minska smittspridning av coronaviruset har ledamöterna tidigare valt att hålla sammanträden via videolänk. När revisionsberättelsen skulle undertecknas valde revisionens ordförande, Lena Näslund, att bjuda in till ett utomhusmöte på Rådhusparkeringen.

Med ett improviserat skrivbord i bilens bagageutrymme kunde revisionsberättelsen undertecknas. Nio revisorer som kom till mötet, alla med egen penna för att undvika smitta. Två revisorer valde att bekräfta genom e-post.