Pilevallskolans nya fotbollsprofil har kickat igång

Publicerad:

Nu har den nya fotbollsprofilen på Pilevallskolan startat. 15 fotbollsintresserade elever i årskurs 7 kan från och med denna termin träna fotboll tre gånger i veckan på skoltid. Fotbollssatsningen är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och fotbollsklubben Trelleborgs FF.

Maja, Niko och Milton sökte till Pilevallskolans fotbollsprofil för att få spela fotboll på skoltid.

Fotograf: Yana Broberg

– Sedan november förra året har det varit ett intensivt arbete med att få allt på plats till höstterminsstarten; allt från att marknadsföra utbildningen och sätta ihop ett utbildningsprogram till att anordna färdighetsprov för de sökande, säger Mohammad Fakhro, biträdande rektor på Pilevallskolan.

Elever från andra skolor

Den nya fotbollsprofilen har lockat flera elever från andra skolor både i och utanför Trelleborgs kommun. Av de 15 elever som blev antagna till detta läsår är det endast tre som tidigare gick på Pilevallskolan. Niko, som kommer från en skola i Vellinge kommun, har nu valt att gå på Pilevallskolans fotbollsprofil.

– Jag sökte till fotbollsprofilen för att det inte fanns någon sådan utbildning på min tidigare skola, säger Niko.

Även hans klasskompisar Maja och Milton sökte till den nya fotbollsprofilen för att få spela mer fotboll.

– Jag vill utvecklas inom fotbollen, säger Maja, som är en av tre tjejer som har blivit antagna till fotbollsprofilen på Pilevallskolan.

Positiv respons

Enligt Mohammad Fakhro har den nya fotbollsprofilen mottagits väl av såväl elever som vårdnadshavare och det har inte varit några problem med att eleverna kommer från olika skolor och inte känner varandra sedan tidigare.

– Vi har fått en bra sammanhållning i gruppen och eleverna är tillsammans både på och utanför plan, säger Mohammad Fakhro.

Han berättar vidare att det fortfarande finns lediga platser på utbildningen.

– Är man nyfiken på vår fotbollsprofil får man gärna kontakta mig, säger Mohammad Fakhro.