Nya rutiner för självavläsning av vattenmätare

Publicerad:

Med start 2021 kommer de årliga självavläsningskorten för vattenmätare i Trelleborgs kommun att skickas ut i början av det nya året.

Från och med nästa år inför Trelleborgs kommun nya rutiner för avläsning av vattenmätare. Förändringen innebär bland annat att debiteringen blir mer korrekt.

Fotograf: Pauli Korhonen

Du som är fastighetsägare och VA-abonnent i Trelleborgs kommun får varje år ett kort för självavläsning av din vattenmätare. På kortet rapporterar du din fastighets årliga vattenförbrukning. Uppgiften ligger till grund för debiteringen.

Självavläsningskorten har hittills distribuerats till dig som abonnent antingen under april eller juni månad, beroende på var du bor i kommunen. Nu inför VA-avdelningen en ny rutin där självavläsningskorten från och med 2021 istället skickas ut i början av året.

Ger korrekt debitering

Förändringen innebär att samtliga abonnenter får självavläsningskorten vid samma tidpunkt under året. För kommunen blir det enklare att att göra tillförlitliga prognoser över vattenförbrukningen och för dig som abonnent blir debiteringen mer korrekt.

VA-avdelningen har nyligen genomfört ett utskick av självavläsningskort. Med anledning av den nya rutinen utgår ingen påminnelse om avläsning till dig som ännu inte rapporterat in uppgifterna. Avläsningsuppgifter för din fastighet lämnar du genom att logga in på Mina sidor.

Mina sidor