Nu kan du låna el-lådcykel på Södan

Publicerad:

Efter initiativ från kommunens energirådgivare finns nu möjlighet för dig som är nyfiken att prova på en el-lådcykel. Bor du i Trelleborgs kommun och har fyllt 18 år får låna cykeln utan kostnad. Du bokar cykeln via Söderslättshallens bokningssystem och hämtar och lämnar den under Söderslättshallens ordinarie öppettider. Första möjliga bokning är i samband med Europeiska Trafikantveckan onsdagen den 16 september.

På Söderslättshallen i Trelleborg finns en ellådcykel att låna.

Fotograf: Meaza Yohannes

Prova innan du köper en egen

LånE-cykel är ett projekt inom den kommunala energi-och klimatrådgivningen i Trelleborgs kommun. Tanken är bland annat att du som funderar på att köpa en egen ellådcykel ska få möjlighet att prova innan du köper en.

Minska onödiga bilresor

Enligt Trafikverket är över hälften av bilresor i Sverige kortare än fem kilometer, en sträcka som lätt kan ersättas av hållbara transportmedel som att gå, cykla eller åka kollektivtrafik och på så sätt kunna minska vägtrafikens miljöpåverkan.

Energi och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivningen är en kommunal, kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst som vänder sig till privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt organisationer och föreningar. Med energi- och klimatrådgivningen kan du bland annat få tips och råd på hur du kan sänka dina energikostnader, minska din energianvändning, öka andelen förnybar energi och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt.

Rådgivningen sker via mail, telefon eller personligt besök. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras med bidrag från Energimyndigheten.

Läs mer och boka lånE-cykeln

Kostnadsfri energi- och klimatrådgivning i Trelleborg

Energi- och klimatrådgivarna i Skåne

Europeiska Trafikantveckan

Vid frågor om lådcykeln så kan du vända dig till:

Söderslättshallen, telefon 0410 – 73 38 50 eller kulturfritid@trelleborg.se