Nominera till civilkuragepris

Publicerad:

För första gången kommer Trelleborgs kommun i år att dela ut ett pris för civilkurage. Priset kommer att delas ut till en eller flera personer som gjort något utöver det vanliga för att öka tryggheten och säkerheten i vår kommun. Vem tycker du har gjort sig förtjänt av priset? Vi behöver din hjälp att utse vinnaren genom att nominera kandidater.


Vem kan nomineras?

Kandidaten som nomineras kan exempelvis ha gjort en insats för att hjälpa en annan person som varit i ett utsatt läge. Det kan också delas ut till personer som markerat att mobbning och trakasserier inte accepteras genom att exempelvis visat omtanke och generositet mot sina medmänniskor. Det kan vara genom att man räddat liv, hindrat ett brott från att begås eller agerat på ett utmärkande sätt mot sina medmänniskor.

Femtusen kronor delas ut

Civilkuragepriset består av upp till 5 000 kronor som laddas på Citykort och delas ut till enskilda personer eller grupper. Flera vinnare kan utses. Utifrån de nomineringar som kommer in är det kommunstyrelsens arbetsutskott som utser vem eller vilka som vinner.

Nomineringar

Alla kan nominera en eller flera kandidater. Du som nominerar kan göra det som enskild person eller med din förening eller annan grupp. Den som du eller ni nominerar kan också vara en enskild person eller en hel grupp, exempelvis en skolklass eller förening.

Nomineringarna ska avse händelser eller insatser som gjorts under år 2019 och fram till och med sista dag för nominering. Sista dag för nominering är 31 maj 2020.

Eftersom vi befinner oss i en pandemi är det osäkert hur och när priset kommer att delas ut.

Sista datum för nomineringar har varit.