Musikaliskt besök utanför kommunens äldreboenden!

Publicerad:

Trelleborgs egen världstenor Joachim Bäckström kommer med sina två vänner Mikael Björne och Sofia Söderberg att sjunga och spela utanför samtliga äldreboenden i Trelleborgs kommun för att hjälpa till att sprida lite vårglädje.

Programmet består av 15-20 min musik med kända melodier. Det blir dragspel, cello och stämsång på temat vår, sommar och sol.

Det hela kommer ske i form av ett ”Gårdsframträdande”, vilket innebär att trion kommer att musicera på lämplig plats utomhus, till exempel innergård.

Framträdena kommer att ske mellan den 25 april- 2 maj, klockan 11.00-16.00 på samtliga äldreboende i Trelleborgs kommun: Bäckahästen, Borgvallen, Högalid, Hälsohuset, Myran, Östergården, Attendo Johan Kocksgatan, Täppan, Silverängen, Smygehemmet, Tappershus och Alstadhemmet.

– Musik är glädje och väcker minnen. Vi ser verkligen fram emot att få komma ut och underhålla våra äldre i dessa tider. Detta kommer vi att göra från gårdsplanen, precis som gatumusikanterna gjorde i gamla tider. Vi hoppas att musiken förgyller deras dag och får livet att kännas lite lättare, berättar Joachim Bäckström.

– Det känns underbart att kunna ge glädje och inspiration till både våra gamla och till de som vårdar dem på våra äldreboenden i dessa tider. Det ligger helt i linje med den kulturgaranti som vi har inom äldreomsorgen. Därutöver är det viktigt att stödja det lokala näringslivet genom att ge yrkesverksamma i kultursektorn uppdrag – de har ju som alla vet också en mycket svår situation just nu. Jag vet att det kommer att bli kanon detta, och så hoppas jag på fint väder, berättar Annika Eriksdotter, enhetschef, kultur och evenemangsenheten, Trelleborgs kommun